Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2021. November 06. 10:26, szombat | PR

A tetőablak előnyeiről és hátrányairól röviden

A tetőablak előnyeiről és hátrányairól röviden

A tetőablakot lehet imádni vagy utálni, de senkinek nem közömbös. Vitathatatlanul megvannak a maga előnyei a „kutyaól” beépítéssel szemben, de van néhány olyan dolog, amire oda kell figyelni.

Mit nyerünk vele és mi lehet problémás?

A modern tetőablakok számtalan előnyt tartogatnak, amiért érdemes ezt az ablakfajtát választani a tetőtéri lakásoknál a klasszikus, „kutyaól” beépítés helyett. Vannak olyan újfajta ablakok, amik a tetőablak legnagyobb problémáját, a tetőtérbe való nyílást is orvosolják, mert a felső harmadban billennek, vagy teljes egészében a tetősíkon kívülre nyílnak. De mit tud a tetőablak, amit a hagyományos nem?

Rengeteg fény

A tetőablakok a tető síkjába vannak beépítve, ezáltal garantálják a maximális mennyiségű fény bejutását a beltérbe. Ez praktikusan annyit jelent, hogy a lakás fényárban úszik amíg csak a nap az égen jár. A fény mennyisége pedig nem luxus, hanem az életminőséget javítja, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy meddig van természetes fény az otthonunkban.

Verhetetlen kilátás

A tetősíkban álló tetőablakok csodálatos kilátást nyújtanak a városra, és az éjszakai égre is közvetlenül rálátunk a tetőablakon keresztül bármilyen idő is legyen odakint. A tetőablakok csoportosításával olyan panelek alakíthatóak ki, amik tovább fokozzák az élményt.

Esztétikus tető

A tetőablak beépítése megőrzi a tetősík egységét és esztétikus összképet nyújt. Egy-egy régebbi épület tetőszerkezetének utólagos beépítésekor sokszor nincs is lehetőség másfajta tetőablak alkalmazására, mert nem bontja meg az eredeti látképet.

Ezekre érdemes figyelni

A tetőablakok sok előnye mellett van néhány dolog, amire fokozottan ügyelni kell. Ilyen például, hogy lehetőség szerint három réteg üveggel ellátott, hőszigetelt tetőablakot válasszunk. A tetőtér könnyen felmelegszik, és a nagy üvegfelület erre még jobban ráerősít, ezért fontos, hogy maximális hőszigetelést végezzünk minden lehetséges módon.

A tetőablakok másik nagy kihívása a beépítés. Hiába választunk kiváló minőségű tetőablakot, ha nem megfelelő szakember építi be. Ez egyrészt statikai problémákat okozhat és gyengítheti a tetőt. Emellett azonban ha a beépítés során nem alakítják ki a szükséges hőszigetelő rétegeket a tetőablak körül, akkor hőhidak alakulnak ki, ami miatt páralecsapódás történik és folyhat az ablak.

Mindezekkel együtt azonban a tetőablak előnyei még így is messze túlszárnyalják a potenciális problémákat, így érdemes ezt az ablak fajtát választani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.

2021. December 04. 10:26, szombat | PR

Dobd fel a fürdőszobát kiegészítőkkel!

Ünnepek alatt sokat leszünk otthon, nem mindegy, hogy milyen kényelemben és hangulatban telik az idő. A lakás minden helyiségét díszítjük, miért ne lehetne néhány szép fürdőszoba kiegészítővel feldobni a fürdőszobát is?

2021. December 04. 10:17, szombat | PR

A folyamatok szakértő felügyelete: auditor képzés

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.