Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Június 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzser fiúkra nagyobb hatással van a koffein

A tinédzser fiúkra nagyobb hatással van a koffein

A koffein nagyobb hatással van a fiúkra, mint a lányokra, de csak azt követően, hogy elérték a pubertás kort - állítja egy új tanulmány, amelyről a news8000.com számol be. A kutatók erre először akkor jöttek rá, amikor a gyermekek étrendjét és annak hatását vizsgálták.

Jennifer Temple-t, a tanulmány szerzőjét, a Buffallo Egyetem egészségügyi szakemberét magát is meglepte, hogy milyen sok koffeintartalmú üdítőitalt és kávét fogyasztottak a vizsgálatban részt vevő gyerekek a kutatás 8 éves időtartama alatt.

Kutatásának célja annak kiderítése volt, hogy a koffein milyen hatással van a fejlődő szervezetre, az ebből adódó nemi különbségekre nem is számítottak.

Korai gyerekkorban, 8-9 évesen még nem találtak különbséget a lányok és fiúk között, a 15-17 éves korosztálynál viszont már igen. A fiúk ugyanis tinédzserkorban sokkal intenzívebben reagáltak a koffeinfogyasztásra, azonnal hevesebben vert a szívük és megemelkedett a vérnyomásuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: az európai versenyképesség súlyosan hanyatlik

Az európai versenyképesség súlyos hanyatláson megy keresztül; ha bizonyos döntéseket nem hozunk meg, az EU versenyképessége az Egyesült Államokkal és Kínával szemben megállíthatatlanul visszaesik

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Több hullámban kiadós eső, erős szél és lehűlés várható a hévégén

Kiadós eső és erős, olykor viharos szél várható a hétvégén, emellett a hőmérséklet is jelentősen visszaesik - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Belföld

Lázár János: Többséget szerez a GySEV-ben a kormány

Megszerezheti a magyar állam a Strabag tulajdoni részesedését a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GySEV) – jelentette be közösségi oldalán az építési és közlekedési miniszter csütörtökön.

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.