Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 09. 10:10, szerda | PR

A tiszta ház alapkelléke, a porszívó

A tiszta ház alapkelléke, a porszívó

Ha takarításról van szó, bizonyos készülékek, eszközök abszolút megkerülhetetlenek. Ilyen alapkelléknek számítanak a porszívók is, melyek a lakás tisztaságának egyik fő felelősei.

A piacon számos típust találunk, érdemes tehát megfontolnunk pontosan mire is van szükségünk.

Pormentesítés hatékonyan

A porral való küzdelem a háziasszonyok gyakori problémája. Gyakorlatilag teljesen mindegy hol lakunk, biztosak lehetünk benne, hogy a por jelen van a háztartásban és előbb-utóbb láthatóan is felbukkan. Ez több szempontból is zavaró, hiszen például rendkívül kellemetlen látvány egy poros padló vagy épp bútor, plusz, ha túlzott mennyiségben van jelen, még a légútjainkra is káros hatással lehet.

Ebben a harcban a leghatékonyabb fegyverünk egy porszívó lehet, mely gyorsan és kíméletlenül tünteti el a felgyülemlett porréteget, illetve a különböző száraz szennyeződéseket a lakás bármely pontján. A legtöbb ember fejében ezek a készülékek bizonyosan a legklasszikusabb formájukban élnek, tehát mint kompakt, guruló kis „hordók”, melyek a csövükön keresztül a porzsákba juttatják a szennyeződéseket.

Természetesen ez a kép is teljesen helytálló, hiszen ezek a modellek a mai napig megtalálhatóak a piacon, ám már a technológiai fejlődésnek köszönhetően már a porszívók piacán is jelentősebb változások mentek végbe. Érdemes tehát kicsit frissítenünk „adattárunkat” a készülékekkel kapcsolatban. Lássuk, hogy milyen új megoldásokkal álltak elő a gyártók, hogy még egyszerűbbé tegyék a takarítást.

Viszlát porzsák

Talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, hogy a legelterjedtebb „újító” porszívók már kivétel nélkül búcsút mondtad a porzsáknak, és anélkül birkóznak meg a takarítási feladatokkal. Ez egyrészt egyszerűbbé teszi a működtetést, hiszen egy mozgó „alkatrész” kiiktatásra kerül, ezzel pedig megússzuk a porzsák folyamatos cseréjét és a kompatibilis modellek vadászatát.

A porzsák nélküli modellek is számtalan típusban vannak jelen, legyen szó akár kisebb, kompakt morzsa- és autóporszívókról, takarítógépekről, vagy a klasszikus típusok modernizált változatairól. Ami közös, a hatékony technológia. A megfelelő szűrők garantálják a kifogástalan portalanítást, a porgyűjtő edényeket pedig nem szükséges cserélni, elég őket időközönként kiüríteni, elöblíteni.

Vezeték nélküli tisztaság

A porszívók csúcskategóriáját, egyben a legmodernebb típusát a vezeték nélküli megoldásokkal működők képviselik. Ezzel együtt persze árkategóriában is ők állnak a létra csúcsán, ám hatékonyság és kényelem szempontjából páratlanok. A vezeték nélküli porszívók akkumulátorról üzemelnek, így nem kell bíbelődnünk a tápkábellel takarítás közben. Ehhez a tulajdonsághoz pedig kiváló hatékonyság is társul.

Egyre népszerűbbek az úgynevezett robotporszívók. Ez a kategória már tényleg a futurisztikus vonalba illeszkedik, hiszen egy távolról is vezérelhető, kompakt és intelligens eszközről van szó, mely képes érzékelni a szennyeződéseket és azokat követve önállóan mozogni a lakásban, ezáltal tulajdonképpen teljesen mentesítve minket a porszívóval való ügyködés alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.