Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IHF) szerdán honlapján jelentette be, mely együttesek szerepelnek majd a szeptember 27. és október 3. között Egyiptomban megrendezésre kerülő kilenccsapatos viadalon.

A közlés szerint az elmúlt három kiírásban aranyérmes német SC Magdeburg mellett a Bajnokok Ligája-győztes, ötszörös klubvilágbajnok spanyol Barcelona, valamint a szabadkártyás Veszprém képviseli majd Európát. Afrikából a házigazda al-Ahli és az ugyancsak egyiptomi Zamalek, Ázsiából a szaúdi Halizs, a közép- és dél-amerikai régióból pedig a brazil Taubaté már szintén biztos résztvevője a viadalnak. Az észak-amerikai és karibi régió selejtezőtornáját ezen a héten New Yorkban, míg az óceániai kvalifikációs versenyt jövő héten rendezik Canberrában.

A veszprémiek eddig egyszer, 2015-ben vettek részt a klub-vb-n, akkor ezüstérmet szereztek.

Egyiptom 2007 óta először ad majd otthont az immár 17. klubvilágbajnokságnak, melyen a kilenc csapat három háromcsapatos csoportban küzd majd egymással, az elsők mellett a legjobb második jut majd elődöntőbe.

Címkék: kézilabda, veszprém

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:52, csütörtök | Sport

Watkins döntőbe lőtte Angliát

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében.