Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Június 05. 19:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Aqua Szolgáltató Kft.

A világ legjobb vizei között a Szigetközi Friss Víz „Panta Aqua the Water” terméke

A világ legjobb vizei között a Szigetközi Friss Víz  „Panta Aqua the Water” terméke

Három csillag az „ITQ Superior Taste Award”-on: Magyar víz ilyen elismerést eddig még nem kapott.

A legfelsőbb kategóriájú vizek között is a legkiválóbbak közé került be a mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. által Szigetközi Friss víz néven palackozott ivóvíz külföldi megjelenésű szénsavmen-tes Panta Aqua the Water nevű terméke. A Michelin csillagos sztár séfek és sommelier-ek több mint 70 tagú válogatott, nemzetközi bírálóbizottsága egymástól függetlenül, vak kóstolási teszt során értékelte az elé kerülő vizeket az „ITQ Superior Taste Award” díjon, és a legmagasabb minőséget jelölő három csillagot ítélte oda a szigetközi víznek.

Háromcsillagos minősítést a világon idén csupán tíz cég terméke ért el a népes nemzetközi mezőnyben, magyar vizek eddig két csillagnál többet nem nyertek el, ez 2006-ban a Szentkirályi Ásványvíz 1,5 literes szénsavmentes és 0,25 literes szénsavas változatának, valamint az Aquarius-Aqua Kft. Veritas Gold ásványvizének sikerült.


- Nagy megtiszteltetés és siker számunkra, hogy az AQUA Szolgáltató Kft. által palackozott szigetközi ivóvíz ilyen kimagasló elismerést ért el a nemzetközi megmérettetés során. Régóta tudjuk, hogy Közép Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészlete található a Szigetköz alatt, az AQUA Kft. ezt a vizet mindenféle kezelés és szűrés nélkül juttatja el folyamatosan fogyasztóihoz. Szerettük volna, ha ezt a kiváló vizet minél többen ihatnák, ezért kezdtünk foglalkozni az ivóvíz palackozásának gondolatával. Mintegy három éve jutottunk el a gondolattól a megvalósításig - azóta palackozzuk Szigetközi Friss Víz márkanév alatt ezt a közel tökéletes minőségű vizet üvegpalackban. Az üvegpalackos csomagolás lehetővé teszi, hogy mindenféle tartósítás és szűrés nélkül 6 hónapig ugyanabban a minőségben kínálhassuk vásárlóinknak a szigetközi ivóvizet, abban a formában, ahogyan azt a természet megalkotta – mondta el Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezetője.


Az AQUA palackozott Friss Vize az elmúlt években több megmérettetésen is szépen szerepelt, és számos elismert szakember és víz someliere is megerősítette, hogy kiemelkedő minőségű ez a palackozott ivóvíz. A víz különlegessége, hogy ivóvízről és nem ásványvízről van szó, és a legtermészetesebb formában kerül a fogyasztókhoz, palackozása során semmilyen kezelésnek nem vetik alá, így nem tartalmaz semmilyen vegyszert. Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés ásványvíz tudja biztosítani szerte a világon. Az ivóvizet az AQUA Kft. a magas minőség megőrzése érdekében nem hajlandó PET palackban forgalmazni, a Friss Víz, és így a „Panta Aqua the Water” is ezért kizárólag üvegpalackban kerül forgalomba.


Az „ITQ Superior Taste Award” a minőséget garantáló díj és pecsét a gasztronómia és az ízek világában. Ahogyan a Michelin kalauz az éttermek világában ad garanciát a legmagasabb színvonalra, úgy ez a díj az ízek világában segít eligazodni. A Superior Taste Award az egyetlen olyan díj, amit Michelin csillagos sztár séfek és sommeliere-k döntése alapján ítélnek oda. A több mint 70 tagú bírálóbizottságot nagy gondossággal választják ki a világ 36 különböző országában élő, hosszú évek tapasztatával rendelkező szakemberek közül. Európán kívül a Japánból, Kínából, Thaiföldről, Ausztráliából, Észak-, Közép- és Dél-Amerikából származó szakértők tapasztalatait figyelembe véve biztosítható az, hogy a díjazottak a világ bármely pontján prémium kategóriában is büszkén és bátran ajánlhatják terméküket a minőségre vágyó fogyasztóknak.


Az értékelő és ízlelő bizottság a pályázó vizeket szigorúan kontrollált vak kóstolási tesztnek veti alá, ahol minden más tényezőt kizárnak, csak az íz számít. A szakemberek egymástól függetlenül hozzák meg döntésüket. Három csillagos, a kimagasló termékek kategóriájában is a legkimagaslóbb minősítést csak az a termék kaphat, amelyet a bírálók 90 százalékánál többen tartanak erre méltónak. Ezt a megtisztelő elismerést nyerte el az AQUA Kft. palackozott vize az ITQ fennállásának 10. jubileumi évében, bizonyítva ezzel, hogy a prémium kategóriában is megállja a helyét, a híres Olasz, Japán, Svájci vizekkel egy szinten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.