Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Március 26. 17:16, kedd | Helyi
Forrás: oxigén média

A Víz Világnapja a Futura Élményközpontban

A Víz Világnapja a Futura Élményközpontban

Idén a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont adott otthont a már hagyományosnak számító víz világnapi ünnepségnek. A rendezvényen a vízhez kapcsolódó játékokkal, vetélkedőkkel várták az érdeklődőket.

Március 22-e minden évben a Víz Nemzetközi Világnapja. Ebből az alkalomból rendezte meg az Aqua Szolgáltató Kft., a már hagyományosnak számító ünnepségét. A program célja, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. A víz az életünk nélkülözhetetlen alapja. – Mondta el Leitner László az Aqua Szolgáltaó Kft. ügyvezetője.

A helyszín ezúttal a Futura Élményközpont volt. Azért is volt kézenfekvő a választás, mert az intézmény egyik szintje csak a vízről szól. A vizes játékokat a kicsik élvezték legjobban.

Építhettek például gátat, egy terepasztalon a víz építő vagy épp romboló munkáját figyelhették meg. De megtudhatták azt is, hogy: hogy jut fel a víz a 10. emeletre. A nagyobbak egy vetélkedőben vehettek részt. Egy kérdéssort kaptak, melyre meg kellett keresniük a válaszokat. A kérdések fő célja az ismeretterjesztés volt. A versenyben részt vevő diákok játszva tanulhattak. A víz szintjén például a szigetköz élővilágával ismerkedhettek meg.

Az érdeklődők a Futura többi játékát is kipróbálhatták. A bátrabbak pedig az élményközpont néhány lakójával is találkozhattak. A rendezvényre rengetegen voltak kíváncsiak. Árvay István alpolgármester elmondta, a teltházból is látszik, hogy fontos az embereknek a környezetvédelem.

Címkék: futura

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.