Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2020. Augusztus 29. 11:06, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A zsűri különdíját kapta az Apró mesék című film Várnában

A zsűri különdíját kapta az Apró mesék című film Várnában

A zsűri különdíját nyerte el péntek este a várnai Love Is Folly elnevezésű fimfesztiválon Szász Attila rendező Apró mesék című filmje.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly, azaz A szerelem bolondság címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját Várnában.
A seregszemle évről évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 21. és augusztus 30. között rendezték meg - olvasható a pénteki közleményben.
Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt neki menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.
Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, a forgatókönyvíró Köbli Norbert, a producer Lajos Tamás, a társproducer Köves Ábel volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is