Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Március 23. 08:51, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A bezenyei Eurovegast is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal?

A bezenyei Eurovegast is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal?

Megkezdődött a kivitelezési pályázatok kiírása a bezenyei Eurovegas kaszinó felépítésére - értesült egy osztrák napilap. A Győr-Moson-Sopron megyei település határában elkezdődhetnek a munkálatok.

Az első kivitelezési pályázatok kiírásával most a megvalósítási szakaszba lép a projekt - írta a Der Standard hétfői internetes cikkében. A lap felidézte, hogy a tervet Burgenlandban és Magyarországon is bírálatok érik. Alétesítmény - a beruházók közlése szerint Európa leendő legnagyobb szerencsejáték-központja - a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2013-ban nyílna meg - tudatta az MTI.
A több évre tervezett beruházás teljes összege ötmilliárd euró, ebből az első szakaszban 265 millió eurót fektetnek be. A lap felidézte, hogy a burgenlandi tartományi kormány környezetvédelmi aggályokat fogalmazott meg a közvetlenül a magyar-osztrák-szlovák határ mellé, egy természetvédelmi terület szélére tervezett szabadidős park építésével kapcsolatban.
Burgenland és környezetvédők szerint különösen a védett túzokra lehet káros hatása. A beruházók ellenben azt hangsúlyozzák, hogy a szabadidőpark környezeti hatásvizsgálati eljárását lefolytatták.

A Der Standard cikke kitért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálatára is. "A pénzügyminisztérium és az Eurovegas a jelek szerint előzetesen egyeztették a pályázati feltételeket" - írta a lap.
"A KEHI úgy véli, az alacsony licencdíjak miatt nem lett volna szabad megkötni a szerződést" - állt a cikkben. Az Eurovegas az igénybevett öt licencért évi egymilliárd eurót fizet.









  • Ezek érdekelhetnek még

    2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

    Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

    A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

    2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

    Éjfélkor jár le a határidő!

    Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

    2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

    Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

    A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

    2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

    Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

    A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen