Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. Május 14. 19:25, szombat | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

A biztonságos internetezéshez frissíteni kell a windowst

A biztonságos internetezéshez frissíteni kell a windowst

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windows-t, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik

Az ESET megbízásából készült piackutatás az operációs rendszerek frissítését vizsgálta a magyar internetezők körében. Az eredmények szerint a felhasználók 27%-a, azaz körülbelül 1,2 millió magyar internetező nem szokta frissíteni a Windows-át.

A nők 20%-a nyilatkozott úgy, hogy azért nem törődik a frissítésekkel, mert nem ért a kérdéshez, míg a férfiak közül a legtöbben (8%) azért nem telepítik a javításokat, mert nem érdekli őket a dolog.

„A válaszadók közül a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy az operációs rendszerekben előfordulhatnak olyan lyukak, sérülékenységek, melyek segítségével a kártevők készítői kijátszhatják a biztonsági programok védelmét” - emeli ki Kiss Zoltán Gergő vírusvédelmi tanácsadó. A szakember hangsúlyozza, hogy a vírusirtók akkor nyújtanak megfelelő védelmet, ha a felhasználók az operációs rendszerek frissítéseit is telepítik.

A Windows biztonsági hibáját kihasználó kártevőkre példa a magyarországi vírus toplistát régóta vezető Conficker féreg. A kártevő egy olyan sérülékenységen keresztül fertőz meg ma is havonta több tízezer számítógépet az országban, melyre 2008 októbere óta létezik javítás. A szakember szerint a felhasználóknak meg kell érteniük, hogy a védelem hatékonyságát csökkenti, ha az operációs rendszer és az egyéb gyakran használt szoftverek biztonsági frissítései nincsenek telepítve. „A szoftvergyártók az elmúlt években rengeteget tettek azért, hogy a szükséges frissítések automatikusan települjenek a számítógépekre, de ez sajnos csak akkor igaz, ha a felhasználó nem akadályozza meg a frissítés folyamatát” - teszi hozzá Kiss Zoltán Gergő, aki szerint sokszor azok az internetezők kapcsolják ki a frissítéseket, akik még mindig a Windows egy régebbi, feltört verzióját használják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen