Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 14. 21:03, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

A fővárostó Lébényig kitáblázzák a Szent Jakab-zarándokutat.

A fővárostó Lébényig kitáblázzák a Szent Jakab-zarándokutat.

Még az idén ki akarják táblázni a Budapesttől a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényig futó magyarországi Szent Jakab-zarándokutat - közölte az egyik szervező hétfőn.

Dukát Csilla a térség zarándokútvonalainak fejlesztési lehetőségeiről rendezett lébényi egyeztetésen elmondta: a spanyolországi El Caminót végigjárók hozták létre a Szent Jakab Baráti Kört, amely először tavalyelőtt rendezte meg ezt a nyolcnapos magyarországi zarándoklatot. Akkor mintegy ötvenen, egy évvel később hatvanöten vettek részt az indulástól a nyári zarándoklaton, amely július 25-én, Jakab-napon ért Lébénybe. Az útközben csatlakozókkal először mintegy hatvanan, másodszor nyolcvannál is többen érték el a települést. Az idei érdeklődés nagyobb a korábbiaknál: már most nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat - tette hozzá a szervező.
Mint mondta, már korábban elkészítették az útvonal pontos leírását, de azért szeretnék kitáblázni, hogy aki akar, egyedül is nekivághasson, és ne csak a nyári, csoportos úton vehessen részt. Közlése szerint azért esett a választásuk a nyugat-magyarországi nagyközségre, mert ott hagyományos zarándokutak haladnak. Ráadásul alig akad Magyarországon olyan román kori templom, amely olyan jó állapotban van, mint a lébényi, s ez az egyetlen, amely Szent Jakab nevét viseli - mondta Dukát Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.