Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

A hétvégén tartották a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjét Veszprémben, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának Kárpát-medencei döntőjét Kaposváron. A megmérettetéseken a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, Liziczai Gergő elsöprő sikert aratott. A Hlavay József Konferencián országos 1. helyet, míg a TUDOK döntőn saját szekciójában nemzetközi nagydíjat, abszolút első helyet szerzett. Liziczai Gergő kutatási témája "Az invazív jelzőrák északnyugat-magyarországi megjelenésének és ökológiai hatásának vizsgálata" címet viseli, ami terepi vizsgálatok, valamint a gyűjtött adatok összetett elemzése alapján nagyon fontos következtetéseket tudott levonni a Lajtában intenzíven terjedő inváziós amerikai jelzőrák populációdinamikájával és élőhely-preferenciájával kapcsolatban, aminek gyakorlati természetvédelmi haszna is kiemelkedő. Felkészítő tanára Liziczai Márk volt.

(Fotó:Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .