Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2015. Január 07. 19:22, szerda | Helyi
Forrás: hasznos Hírek

Adó-visszatérítés jár több százféle betegség után

Adó-visszatérítés jár több százféle betegség után

Bár már évek óta jár adókedvezmény bizonyos betegségben szenvedőknek, sokan mégsem veszik igénybe, mert nem tudnak róla.

Több száz betegség után jár adókedvezmény, például a cukorbetegek, leukémiások, halláskárosodottak vagy laktóz intoleranciában szenvedők jelentős része havi ötezer forint adóvisszatérítést kaphat. Sőt, az érintettek 2008-ig visszamenőleg kérhetik a pénzt.

A hatályos jogszabályok szerint a súlyosan fogyatékos emberek a mindenkori minimálbér 5 százalékát megkaphatják adókedvezmény formájában. A jelenleg havi 5075 forontos összeg a vonatkozó kormányrendeletben tételesen felsorolt betegségben szenvedőknek jár( http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900335.KOR), többek között a siketeknek, a végtaghiányos embereknek, és a cukorbetegek egy részének.

Az érintetteknek orvosi igazolást kell bemutatniuk a betegségükről, enélkül csak az kaphat, aki rokkantsági járadékban részesül. A kedvezmény 5 évre visszamenőlegesen is jár. Vagyis, aki igazolni tudja, hogy 2008-ban is már beteg volt, az önellenőrzéssel kérheti a személyi kedvezményt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.