Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. November 17. 07:49, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Adóváltoztatásokról szavaz a parlament

Adóváltoztatásokról szavaz a parlament

Az Országgyűlés kedden több mint tíz előterjesztésről szavaz, köztük a kormány legfrissebb adóváltoztatási javaslatairól.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A képviselők ekkor az adózást érintő módosítások mellett elfogadhatják a tavalyi költségvetés zárszámadását és új törvényt hozhatnak a családi gazdaságokról.

A határozathozatalok után a kormány vagyongazdálkodást érintő törvénymódosító javaslatáról tarthatnak általános vitát, majd további nyolc előterjesztésről is tárgyalhatnak.

A Ház szerdán az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási törvény módosításról folytat általános vitát, míg csütörtökön és pénteken további tizenkilenc előterjesztést tárgyalnak a képviselők.

Az ülés november 23-án, hétfőn ér véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.