Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 01. 17:01, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Alkotmányjogász: Szigorúbban kell szabályozni a terroristák idő előtti szabadulását

Alkotmányjogász: Szigorúbban kell szabályozni a terroristák idő előtti szabadulását

Szigorúbb feltételekhez kellene kötni az idő előtti szabadulás lehetőségét terroristák esetében - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 szombat esti műsorában a pénteki londoni merényletre utalva.

A szakértő szerint a kedvezményes szabadulás gyakorlata elterjedt nyugaton, mert egyes vélemények szerint segíti az integrációt. Hozzátette ugyanakkor, hogy a szabályozás kettéválasztásával is meg kell különböztetni az élet elleni bűncselekményeket a kisebb súlyú esetektől.

Ifjabb Lomnici Zoltán megjegyezte, hogy a brit fővárosban a fegyveres támadások száma a harmadával, a késes támadások száma több mint 50 százalékkal megugrott az utóbbi három évben. Hozzátette: London polgármestere közben úgy véli, hogy a terrorizmus a nagyvárosi élet velejárója. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a bevándorlók leszármazottait már nem lehet kitoloncolni az országból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.