Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.

A hivatalos átadó előtt egy kötetlen beszélgetésre várta Nagy István agrárminiszter a megye gazdáit a Part Rendezvényházba, ahol bármilyen felvetéssel, problémával, kérdéssel fordulhattak hozzá. Ezután vette kezdetét a támogatói okiratok átadása alkalmából szervezett ünnepség.

32 gazda pályázott sikeresen a megyéből, mintegy 10, 5 milliárd forint értékben.Nagy István agrárminiszter elmondta sok telepen fizikai munkaerőre is szükség van. Hogy ezt ki tudják váltani, új technológiákra is szükség van, egyebek mellett ezért is írták ki a pályázatot mintegy 50 milliárd forintos keretben, ezt azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel megötszörözték,260 milliárd forintra emelték a keretet.

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat melletta kisebb családi vállalkozások is lehetőséget kapnak arra, hogy pályázatok útján támogatásokat szerezzenek. A 15 ezer eurós kisüzemi pályázathoz önerő sem kell, és felülről nyitott, vagyis minden érvényes jelentkezés után jár a támogatás. A kisebb állattartó gazdaságok telepeinek fejlesztését szolgáló, 30 milliárd forint keretösszegű pályázatra július 22-ig lehet benyújtani az igényeket. A baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztése esetében maximum 100 millió forint, a szarvasmarhatartó telepek fejlesztésére maximum 50 millió forint, a juh- és kecsketartó telepek és a többi állatfajhoz kapcsolódó telepek fejlesztése kapcsán pedig maximum 20 millió forint lehet a támogatás mértéke.

Fotó: Fekete István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 13:09, szerda | Helyi

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróvári és győri adásával bővítette a Magyar Katolikus Rádió földfelszíni frekvenciáit - ezt jelentették be a szerda délelőtt sajtótájékoztatón. A rádió a 99,7 MHz-en hallgatható.

2021. Június 16. 09:04, szerda | Helyi

Diákmunka nyáron

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

2021. Június 15. 13:10, kedd | Helyi

Eredményesen zárult a Greiner Vi-Gó gála

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Greiner-Vi-Gó SE gálát a Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban. A K1 küzdősport gálán amatőr, profi és magyar bajnoki címmérkőzést is láthatott a közönség.

2021. Június 15. 09:01, kedd | Helyi

Eredményesen szerepeltek a mosonmagyaróvári diákok az ÉDUVIZIG pályázatán

"A víz érték! Becsüld meg!" címmel hirdetett pályázatot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A versenyre 113 pályázat érkezett be, a mosonmagyaróvári diákok eredményesen szerepeltek.