Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.

A hivatalos átadó előtt egy kötetlen beszélgetésre várta Nagy István agrárminiszter a megye gazdáit a Part Rendezvényházba, ahol bármilyen felvetéssel, problémával, kérdéssel fordulhattak hozzá. Ezután vette kezdetét a támogatói okiratok átadása alkalmából szervezett ünnepség.

32 gazda pályázott sikeresen a megyéből, mintegy 10, 5 milliárd forint értékben.Nagy István agrárminiszter elmondta sok telepen fizikai munkaerőre is szükség van. Hogy ezt ki tudják váltani, új technológiákra is szükség van, egyebek mellett ezért is írták ki a pályázatot mintegy 50 milliárd forintos keretben, ezt azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel megötszörözték,260 milliárd forintra emelték a keretet.

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat melletta kisebb családi vállalkozások is lehetőséget kapnak arra, hogy pályázatok útján támogatásokat szerezzenek. A 15 ezer eurós kisüzemi pályázathoz önerő sem kell, és felülről nyitott, vagyis minden érvényes jelentkezés után jár a támogatás. A kisebb állattartó gazdaságok telepeinek fejlesztését szolgáló, 30 milliárd forint keretösszegű pályázatra július 22-ig lehet benyújtani az igényeket. A baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztése esetében maximum 100 millió forint, a szarvasmarhatartó telepek fejlesztésére maximum 50 millió forint, a juh- és kecsketartó telepek és a többi állatfajhoz kapcsolódó telepek fejlesztése kapcsán pedig maximum 20 millió forint lehet a támogatás mértéke.

Fotó: Fekete István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:56, csütörtök | Helyi

Idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár

Idén is csatlakozik a Huszár Gál Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Október 4-től különböző programokkal, előadásokkal várjuk a látogatókat.

2021. Szeptember 21. 11:19, kedd | Helyi

Várják a jelentkezőket a Civil Börzére

Huszonkettedik alkalommal szervezik meg a Mosonmagyaróvári Civil Napok október 9-én, 10 órától a Flesch Központban.

2021. Szeptember 20. 14:37, hétfő | Helyi

Játékot ajándékozott Mosonmagyaróvárnak a Duvenbeck

Játszótéri játékkal, faültetéssel támogatta Mosonmagyaróvár városát a Duvenbeck cégcsoport. A hivatalos átadót és szalagátvágást szeptember 16-án tartották.

2021. Szeptember 20. 11:41, hétfő | Helyi

Vonaton ellenőrizték, kábítószert találtak a mosonszolnoki férfinél

A Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között közlekedő vonaton ellenőriztek a rendőrök egy mosonszolnoki férfit.