Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2015. Október 13. 14:09, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Annus néni 100 éves

Annus néni 100 éves

Özvegy Heller Istvánné Annus nénit századik születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Árvay István polgármester.

Ebersdorfer Anna 1915. szeptember 19-én született Mosontarcsán. Édesanyja várandós volt, mikor édesapját behívták katonának. Édesapja az első világháborúban életét vesztette, így őt már nem ismerhette meg. 5 éves volt, mikor édesanyja újra házasodott.
Nevelőapja fiú gyermeke, Heller István lett Annus néni férje 1937-ben. 1944 augusztusában nevelőapját, 1944 októberében férjét veszítette el, egyszerre özvegyült meg édesanyjával. Töretlen hite segítette át a megpróbáltatásokon.
1941-ben született lányát édesanyja segítségével nevelte fel. Lánya, Fekete Dezsőné szeretettel gondoskodik Annus néniről mosonmagyaróvári otthonukban.

Ugyan már 45 éve, hogy nyugdíjba ment, a mai napig tudja egykori kollégái telefonszámát, számon tartja névnapjukat. A család mellett egykori timföldgyári munkatársai is köszöntötték ezen a szép napon. Hozzátartozói pedig egy különleges ajándékkal készültek: a Győri Hírlap 1915. szeptember 19-i számát, mely Gólyahír rovatában hírül adta Ebersdorfer Anna születését, könyvbe kötve hozták el az ünnepeltnek.
Annus néni mindig is sokat olvasott, nagyon szereti a verseket. Kitűnő memóriáját a szókirakózás mellett annak is köszönheti, hogy a számára legkedvesebb 10-15 verset rendszeresen elszavalja. Volt életének olyan korszaka, mikor a templomba járásáért bűnhődnie kellett, de ez sohasem rendítette meg mély hitében. Ez a hosszú élet titka - meséli mosolyogva mindenki Annus nénije az őt köszöntő polgármesternek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is

2024. Augusztus 04. 09:28, vasárnap | Sport

Gyulay Zsolt szerint Hámori Luca olyan hős, aki példakép lehet

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Hámori Luca, aki ötödik helyen zárt a női ökölvívók között a párizsi olimpián, egyike azoknak hősöknek, akik példaképei lehetnek a fiataloknak.

2024. Augusztus 04. 09:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: