Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. December 17. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

ÁNTSZ: senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

ÁNTSZ: senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre.

Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

Egymást követően hat egybefüggő munkaszüneti nap lesz karácsonykor, ezért érdemes idejében felkeresni a háziorvost, ha a rendszeresen szedett gyógyszer kifogyóban van - írta az ÁNTSZ a közleményében.

Ezeken kívül is célszerű áttekinteni a „házi patikát", legyen otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szer, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmény, valamint legyen otthon a kisebb konyhai balesetek ellátására szolgáló készítmény is.

Azért, hogy a gyógyszertárak az igényeket ki tudják szolgálni, az országos tiszti főgyógyszerész egyeztetett a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán, a http://awww.antsz.hu címen, az „Ügyeletek” menüpont alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.