Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2023. November 02. 08:10, csütörtök | Helyi

Árnyainktól nem szabadulhatunk: Beszélgetés Reisinger Attilával

Árnyainktól nem szabadulhatunk: Beszélgetés Reisinger Attilával

Reisinger Attila: Árnyak között címet viselő legújabb kötetét november 16-án, csütörtökön 16 órától mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A beszélgetőtárs Tuba László, az esten közreműködik Vitéz Vilmos.

Reisinger Attila gyermekkorától érdeklődéssel hallgatta a családi legendárium történeteit, törekedett azok lejegyzésére. Ez később tudatos tevékenységévé vált, amit kutatómunkával egészített ki, hogy írásai minél hitelesebbek legyenek. Munkásságát országos és helyi, irodalmi és közéleti kitüntetésekkel is elismerték: „Az év legsikeresebb szerzője” (2016), Magyar Ezüst Érdemkereszt (2018), „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” (2021), Herczeg Ferenc-díj (2023).

Húsz, kisregényeket és novellákat tartalmazó kötete jelent már meg, amelyekben egyéni sorsokon keresztül idézi meg az itt élők viharos közelmúltját. Műveiben mély empátiával fordul szereplőihez, közösségi és egyéni traumáik kibeszélésével, kísérletet tesz azok feloldására is. Reisinger Attila 2006 óta megjelent írásaival a kisemberekről szóló kortárs, történeti-lélektani kispróza egyik nagy alkotójává vált.

A rendezvény végén lehetőség lesz az új kötet megvásárlására, dedikálására is.

A belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.