Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 11. 21:42, csütörtök | Helyi

Árvízvédelmi együttműködés és ünnepség

Árvízvédelmi együttműködés és ünnepség

A Pannon Egyetem aktív szerepet vállalt a júniusi dunai árvízvédelmi munkálatokban, együttműködve a katasztrófavédelem munkatársaival és az érintett településekkel.

Katasztrófahelyzet a jövőben is kialakulhat, ezért gyors segítségnyújtásra szükség lehet. Ennek intézményesített formája az a példaértékű együttműködési megállapodás, amelyet Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán mecséri polgármester írt alá július 11-én Veszprémben.

A Pannon Egyetem társadalmi felelősségvállalása értelmében kötelességének tekinti vészhelyzetben a rendelkezésére álló eszközökkel történő segítségnyújtást, ennek hatékonyságát segíti elő a példaértékű és egyedülálló együttműködés Mecsér Község Önkormányzata és a Pannon Egyetem között. A megállapodás keretében az egyetem vállalja, hogy Mecsér község polgármesterének megkeresésére veszélyhelyzetben a lehetséges legrövidebb időn belül rendelkezésre áll a veszély elhárítása érdekében. A segítségnyújtás a vészhelyzet eljárásrendjének megfelelően, önkéntes munkák felajánlását, megszervezését és további kölcsönösen egyeztetett más típusú, nem anyagi jellegű támogatást foglal magában.



A Pannon Egyetem rektora június 8-án rektori biztost nevezett ki a védelmi munkálatok koordinálására dr. Szabó Lajos megbízott dékán személyében. A rektori biztos operatív bizottságot állított fel. A bizottság feladata volt, hogy az egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai, illetve hozzátartozók, segíteni akaró városlakók egységes, szervezett keretek között hatékonyan tudjanak részt venni a védelmi és helyreállító munkálatokban. Az egyetem felhívására jelentkező több mint 100 önkéntes a júniusi árvíz során is egyedülálló módon segítette a védelmi munkálatokat, június 9-én Esztergomban, június 10-én Baján, június 11-én Bátán, június 13-án Mecséren. A példaértékű szerepvállalásért köszönetét fejezte ki Dr. Friedler Ferenc rektor, a települések nevében Csaplár Zoltán polgármester, a katasztrófavédelem nevében Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.


Dr. Szabó Lajos egyetemi docens, a Gazdaságtudományi Kar dékánja az árvízi segítségnyújtás egyetemi szintű megszervezésében és lebonyolításában az operatív bizottság vezetőjeként, rektori biztosi minőségben végzett kimagasló tevékenységéért Pro Universitate Pannonica Nagyezüst fokozatú kitüntetésben részesült.
A dunai árvíz során a Pannon Egyetem Operatív Bizottságának tagjaként végzett példamutató munkájáért Rektori Dicséret oklevelet vehetett át Dr. Bognárné Sabjanics Angéla főtanácsos, Gombás Kornél, a Külső Kapcsolatok Irodájának munkatársa és Mészáros Péter, a Műszaki Informatikai Kar hallgatói referense.
A védelmi munkálatok során tanúsított háromnapos helytállásáért Rektori Dicséret oklevélben részesült Gáspár Tamás, Harmath Ferenc, Leimeiszter Ferenc, Molnár György és Rozmán Róbert.
Az ünnepségen részt vevő hallgatók, oktatók és a városlakók a védelmi munkálatokban nyújtott aktív szerepvállalásukért, példaértékű együttműködésükért és helytállásukért emléklapot vehettek át a rektortól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.