Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Február 01. 18:53, szombat | Sport
Forrás: MTI

Asztalitenisz World Tour - Póta ezüstérmes Szombathelyen

Asztalitenisz World Tour - Póta ezüstérmes Szombathelyen

A negyedik helyen kiemelt Póta Georgina ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első, szombathelyi versenyén, miután a szombat délutáni döntőben kétszettes előnyről 4-3-ra kikapott a harmadikként rangsorolt osztrák Liu Jiától.

A magyar játékos pályafutása során először jutott WT-viadal fináléjába.
Eredmény:
női egyes, döntő:
Liu Jia (osztrák)-Póta Georgina 4-3 (-8, -11, 6, -3, 6, 8, 10)
korábban:
elődöntő:
Póta-Li Jiao (holland) 4-3 (-6, 2, -8, -2, 1, 7, 5)

Az első helyen kiemelt holland Li Jiao után ismét egy kínai származású rivális, az osztrák színeket képviselő Liu Jia várt Pótára, s a világranglista-helyezések alapján ezúttal sem a magyar volt az esélyes, miután Liu a 31., ő pedig az 55. az ITTF aktuális rangsorában. Liu az elődöntőben a selejtezőből indult román Camelia Postoacát verte 4-1-re.
A finálé első játszmája a 29 éves magyar játékosé lett úgy, hogy 7-6 után növelte előnyét, 10-6-nál szettlabdákhoz jutott, és a harmadikat ki is használta. A folytatásban általában Póta vezetett egy-két ponttal, majd előbb 10-9-nél, majd 11-10-nél, végül pedig 12-11-nél szettlabdához jutott, és megint csak a harmadikat értékesítve 2-0-ra növelte előnyét. A 31 éves Liu a meccs harmadik felvonásában magához ragadta a kezdeményezést, 4-1-re, 7-4-re, majd 10-6-ra vezetett, a végjátékban sem hibázott, így a játszmákat tekintve szépített.
A Berlinben légióskodó Póta aztán a negyedik szettben erősen játszott, jól mozgatta ellenfelét, aki a vesztett pontok hatására el is bizonytalanodott, így a hazai játékos néhány perc alatt kétjátszmás előnybe és a tornagyőzelem kapujába került.
A hatodik szakasz elején Liu továbbra is bizonytalankodott - még szervát is rontott -, de miután 3-4-nél időt kért, fordult a kocka, sorra nyerte a labdameneteket, és a szetteket tekintve ismét felzárkózott. A folytatásra is kitartott a lendülete, Póta játéka kissé görcsössé vált, s az osztrák rivális egyenlített, így következhetett a mindent eldöntő játszma.
Ebben óriási csata folyt minden egyes labdamenetben, s miközben Liut többször a szerencse is segítette, felváltva gyűjtögették a pontokat a felek. Az osztrák versenyző 10-7-nél három meccslabdához jutott, s bár Póta ezeket még hárította, a negyediket már nem tudta, így alulmaradt.
"Természetesen ha az ember bejut a döntőbe, akkor ott szeretne nyerni, de azt hiszem, nem lehetek elégedetlen a szereplésemmel - nyilatkozott az MTI-nek Póta Georgina, hozzáfűzve: ő már annak is nagyon örült, hogy bekerült a legjobb négy közé.
"Ott ráadásul sikerült megvernem Li Jiaót, ami nagy fegyvertény. Liu Jia a múlt héten, a Bajnokok Ligájában agyonvert, s ennek fényében a mai eredmény jónak mondható. Nagyon fáradt vagyok, hiszen a nyolcaddöntőtől kezdve nagyon szoros meccseim voltak" - mondta.
Póta hozzátette: vesekövek bántják, már beszélt az orvosával, így ha a jövő hétvégi Európa Top 12-versenyre első tartalékként nem hívják be, egy hét múlva megműtik.
További eredmény:
férfi egyes, döntő:
Daniel Habesohn (osztrák)-Steffen Mengel (német) 4-2 (-8, -9, 9, 8, 9, 5)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen