Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. December 14. 08:33, hétfő | Helyi

Átadták a megújult, családbarát szülészetet

Átadták a megújult, családbarát szülészetet

Korszerűsítés - átadták a megújult, családbarát szülészet és újszülött osztályt a Karolina Kórház és Rendelőintézetben.

Korszerű, 21. századi körülmények között szülhetnek azok a kismamák, akik úgy döntenek, hogy a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézetet választját, hogy életet adjanak gyermeküknek. Nemrég fejeződött be ugyanis az egész osztály átalakítása, ahol négy egyágyas szülőszobát és két egyágyas kórtermet alakítottak ki.

A korszerűsítés során a sok régi kisebb kórterem helyett, négy teljesen új, tágas, családbarát szülőszobát alakítottak ki, saját fürdőszobával.A felújítás első ütemében 58 millió forintot biztosított az állam, ezt azonban több mint 20 millió forint saját forrással is kiegészítették. A pályázat második ütemében a dolgozók továbbképzése, szemléletformálása kerül középpontba, valamint a új eszközök beszerzése kerül a középpontba. A szülészet és újszülött osztály átadását december 11-én tartották.

A koronavírus-járvány miatt egy teljesen elkülönített Covid-osztályt alakítottak ki, ahol a fertőzött kismamák hozhatják világra gyermekeiket. A kórház kiemelten figyel arra, hogy a vélhetően covid-fertőzött és az egészséges kismamákat elkülönítsék egymástól. Dr. Bertalan István kórházigazgatóü elmondta: mindenkit tesztelnek, akiket felvesznek az osztályra, ha pedig pozitív a tesztje, akkor a visszarendelt kötelező vizsgálatokra is külön helységben fogadják. Hozzátette: a szülésekre a lehetőségek szerint az édesapákat is beengedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.