Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Átvállalja a minimálbér-emelést a kormány

Átvállalja a minimálbér-emelést a kormány

Állami támogatást kap 12 ágazat jövőre az első félévben arra, hogy az előírtnak megfelelően emeljék a minimálbért. A döntés szerint a minimálbér 93 ezer forintról 98 ezer forintra, a garantált bérminimum 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik jövőre.

Hétfőn állapodnak meg az érintett szervezetek arról, hogyan juthat majd el a munkaadókhoz az állami támogatás, de a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint a Társadalombiztosítási járulékból kellene levonni a támogatás összegét.A VOSZ főtitkára, Dávid Ferenc azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy ez minden teljes munkaidőben foglalkoztató munkavállalót érint január elsejétől, és nem a munkáltató döntésén múlik. A bértarifát, akár a minimálbért akár a garantált bérminimumot meg kell adni, ez mindegy 620 ezer magyar munkavállalót érint. A kormánynak még a minimálbér kihirdetése előtt a Nemzetgazdasági és Társadalmi Tanáccsal is konzultálnia kell, ezt a munka törvénykönyve írja elő.

Címkék: kormány, minimálbér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.