Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Április 03. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Autistaház nyílt Mosonmagyaróváron

Autistaház nyílt Mosonmagyaróváron

Széleskörű társadalmi összefogással, az önkormányzat, a helyi Rotary Klub és számos adományozó segítségével alakították ki az intézményt...

... amely megfelelő körülményeket nyújt az iskolarendszerből kikerülő, autista, sérült és fogyatékkal élő fiatalok foglalkoztatásához. Nagy István polgármester elmondta, a város kötelességének tartotta, hogy a korábbi, méltatlan körülmények közül kiemelje a sérült fiatalokat. A Reménység Alapítvány kezdeményezését számos segítő karolta fel: az önkormányzat közreműködésével találtak egy 110 négyzetméteres, évek óta üresen álló létesítményt, amelyet a Rotary Klub, a többcélú kistérségi társulás és adományozó cégek támogatásával felújítottak. Az előírások szerint akadálymentesítették és minden egyéb feltételt megteremtettek ahhoz, hogy a sérült fiatalok biztonságos körülmények között töltsék napjaikat és szakszerű ellátásban részesülhessenek.


Az anyagiak előteremtéséből oroszlánrészt vállalt a Rotary Klub. A csoport több jótékonysági rendezvényének bevételét a sérültek nappali foglalkoztatójának kialakítására ajánlotta fel, így mintegy 5 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz - mondta Jakusch Tibor elnök.

Az autizmus világnapját negyedik éve tartják az ENSZ kezdeményezésére, hogy ráirányítsák a figyelmet az autista emberek problémáira. Azon a napon a világ számos nagyvárosában, és Magyarországon is sok helyen kék fénnyel világítanak meg egy-egy emblematikus középületet.

A Ragyogjon kékben akció célja felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre.

A megnyitó estéjén a mosonmagyaróvári autistaházat is kékbe burkolják, s az ünnepség után a résztvevők kék szalaggal a kabátjukon tesznek sétát a városban, jelezve az autisták iránti elkötelezettségüket.

(MTI)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.