Városlista
2024. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2012. Szeptember 27. 11:53, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Autós üldözés után fogták el a peresztegi zsarolót a soproni rendőrök

Autós üldözés után fogták el a peresztegi zsarolót a soproni rendőrök

Autós üldözés után fogták el a soproni rendőrök azt a peresztegi férfit, aki négymillió forintot akart kizsarolni egy környékbeli vállalkozótól; az előző napi esetről csütörtökön tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Kálmán Gabriella közlése szerint a múlt hét elején tett bejelentést egy fertőszentmiklósi autókereskedő arról, hogy egy ismeretlen SMS-ben életveszélyesen megfenyegette őt és családját, pénzt követel tőle, az átadás helyeként pedig egy benzinkutat jelölt meg.
Hozzátette, hogy szerda délelőtt épp akkor értek a rendőrök a zsaroló házához, amikor autóval távozni készült onnan. Amikor észrevette, hogy keresik, elmenekült, ezért csak Balfon tudták megállítani.
A sajtóügyeletes elmondta: a férfi beismerő vallomást tett, tettét anyagi zavarral indokolva. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 14:00, szerda | Kék hírek

HÉTVÉGI ORSZÁGOS ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt öt nap eseményei számokban.

2024. Augusztus 17. 08:19, szombat | Kék hírek

Letartóztatták Kiss László óbudai polgármestert

A Fővárosi Törvényszék közleményben arról tájékoztatott, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy polgármester letartóztatását pénteken.

2024. Augusztus 17. 08:10, szombat | Kék hírek

Vádemelési javaslat született a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot lett a Szolnoki Járási Ügyészség felé.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket