Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2010. Október 25. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Autótemető és állati maradványok a hegyeshalmi határátkelőnél

Autótemető és állati maradványok a hegyeshalmi határátkelőnél

Aggasztónak tartja az Európai Bizottság, hogy a schengeni belső határokon máig nem bontották el a forgalmat akadályozó egykori határőr objektumokat. Így van ez Győr-Moson-Sopron megyében is. Miközben hazánkban 3 év múltán is csak a tula

Hegyeshalomnál kiégett, balesetes és gazdátlan autók vesztegelnek a kiüresedett pénzváltók, határőrkabinok között, egy másik épületnél elpusztult állatok maradványaira bukkanunk.

"Itt azért be lehet kukucskálni, és látja az ember, hogy mi hogyan volt, de ezek itt még jó állapotban vannak" - nézegeti a K-2-es átkelőhely épületét Szőke László. A hegyeshalmi polgármester azt mondja, két évig a Vám és Pénzügyőrségtől, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kérték az ingyenes használatbavételi engedélyt, de ennek kiadására nem került sor. Most úgy fest, ha ingyen nem is, de rövid időn belül megkaphatja az önkormányzat a határépületet, amelyet többen is bérbe vennének.

Szőke László polgármester, Hegyeshalom: "Jelentkezett nálunk pénzváltó, jelentkezett, aki egy büfét szeretne üzemeltetni, jelentkezett olyan, aki az épület mellett lévő, valamikori kamiontermináloknak a területét szeretné használni, akár raktározásra, vagy éppen gokart pályát üzemeltetne itt valaki."

A hegyeshalmi önkormányzat csak jelképes összegért venné át az államtól a leromlott állapotú épületet, a képviselőtestület döntése értelmében maximum havi 100 forintért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.