Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2014. Június 25. 15:58, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Az adidas továbbra is árulja az irányítósávos cipőket

Az adidas továbbra is árulja az irányítósávos cipőket

A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra az adidas által forgalomba hozott új cipőn is megtalálható az irányító sáv Oroszi László szerint, aki az erre vonatkozó szabadalom birtokosa.

"Megdöbbentem, hiszen a megoldásom, amit 1996-ban szabadalmaztattam, egyértelműen látható a cipőn. Nagyon sokba került a kifejlesztése, sorozatban gyártottuk, de azért nem volt bevételünk, mert az adidas rögtön elbitorolta" - mondta a váli feltaláló a feol.hu internetes oldalnak.
Oroszi László január 30-án jogerősen nyert a német sportszergyártó cég ellen a szabadalom-bitorlás tárgyában lefolytatott perben, így múlt pénteken megkezdődött a kártérítési per.
A szakember 1995-96-ban fejlesztette ki futballcipőjét, melynek újdonsága az orr-rész keménygumiból készített sűrű bordázata, az irányítósávok voltak, ezek javítanak a találati pontosságon, segítik a játékost a labda jobb irányításában. Oroszi szerint a sportszergyártó cég akkori fejlesztési igazgatója két társával megnézte a mintadarabokat, kértek belőle példányokat is, majd 2000-2001 körül az adidas piacra dobta a Predator Precision, majd a Predator Mania irányítósávos cipőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben