Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Október 09. 23:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Aqua Szolgáltató Kft.

Az Aqua Szolgáltató Kft. bemutatta legújabb környezetbarát lakossági szolgáltatását

Az Aqua Szolgáltató Kft. bemutatta legújabb környezetbarát lakossági szolgáltatását

Az AQUA Szolgáltató Kft. októbertől kezdődően minden hónapban szervezetten begyűjti a háztartásokban elhasználódott olajat.

Az október 9-én tartott sajtótájékoztatón Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Pető Péter, a Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás elnöke és Szabó László, az Aqua Szolgáltató Kft. üzemmérnökség vezetője prezentálta a Magyarországon még egyedülálló szolgáltatást.

A legfőbb kiindulási pont az elhasznált háztartási olajok és zsírok csatornába való jutásának elkerülése, mely az esetek nagy százalékában a dugulások legfőbb oka. – kezdte beszédét Leitner László. - Ezzel a szolgáltatással most egy kicsit még komfortosabbá tudjuk tenni a háziasszonyok életét, hiszen könnyen, gyorsan és egyszerűen megszabadulhatnak a sütés-főzés következtében keletkezett elhasznált káros anyagoktól.


Pető Péter külön felhívta a figyelmet a környezettudatosság fontosságára: Ami eddig káros anyagként jelentkezett, az most hasznos anyagként jelentkezik. Ha sikeres lesz ez a közszolgáltatás, akkor az így begyűjtött zsiradék, ami egyszer már hulladéknak minősül, az újrahasznosul és a végén hasznos elektromos energiában fog megjelenni.


Szabó László üzemmérnökség vezető pedig a gyakorlatban való tudnivalókról beszélt: A begyűjtés október 27-én kezdődik, a begyűjtés pontosan megtervezett útvonala már felkerült az Aqua Szolgáltató Kft. oldalára. Itt a lakosság pontosan nyomon tudja követni a menetrendet.


A szolgáltatás legfontosabb előnyei:
• nincs mennyiségi korlát: sem minimális, sem maximum
• ezért a szolgáltatásért az Aqua Szolgáltató Kft. külön közműdíjat nem számol fel
• délután 4-től este 8-ig tart a begyűjtés az adott napokon
• minden településen lesz egy hétvégi begyűjtési nap is
• megfelelő figyelemfelkeltő hanggal jelez a gépjármű
• a lakosság is tud jelezni a tesztidőszakban az Aqua Szolgáltató Kft. 24 órás diszpécser vonalán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.