Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2012. Október 19. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az E-Star 35 százalékot fizet

Az E-Star 35 százalékot fizet

Pedig milyen szépen indult ez a sztori. Alternatív vagy korszerűbb energiafelhasználásra és szolgáltatásra épülő magyar cég. Romániai majd lengyelországi terjeszkedés, óriási tervel. Aztán az E-Star túlpumpálta magát, mint egy doppingoló Tour de France kerékpáros, és végül most az életéért küzd.

A majd 10 milliárd forintos kötvénykibocsátáskor még úgy látszott, hogy óriási lehetőség, még befektetési szempontból is, most pedig mindenki szabadulna a papíroktól. Egyébként a végtelenségig elkeseredett befektető ezt megteheti, de a tegnapi bejelentés után már csak az eredetileg befektetett összeg 35 százalékát kaphatja meg a cégtől.

Minap 480 millió forint értékű kötvényt vásárolt vissza az E-Star, a lejáró kötvények harmadát vette vissza a cég, mivel azonban az állítólagos hitelező az utolsó pillanatban visszalépett, ezért egy remélt nagyobb bevételből törlesztene a cég. A portfolio.hu elemzése szerint a jelentős likviditási problémák miatt továbbra is jelentős kockázatok övezik a kötvényprogram és a vállalat túlélésének sikerét.

Ilyen kockázat például, hogy a cég nemcsak a kötvényesek, hanem egy hitelező bank és szállítók felé is tartozik. Mindenesetre a Budapesti Értéktőzsde úgy döntött, hogy erre a hétre felfüggeszti az E-Star részvényeinek és kötvényeinek kereskedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is