Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 02. 16:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Az első támogatási szerződés a mosonmagyaróvári Sportcsarnokhoz

Az első támogatási szerződés a mosonmagyaróvári Sportcsarnokhoz

Ünnepélyes keretek között, a sajtó jelenlétében látvány-csapatsport támogatása céljából együttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt a Wittmann Robottechnikai Kft. és az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904.

Dr. Árvay István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester elmondta, 1 Mrd Ft társasági adót szeretne az önkormányzat helyben marasztalni azért, hogy a sportcsarnok létesítéséhez a Kormány által biztosított 240 M Ft támogatást és az önrészt ki tudják egészíteni. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a cégek érdekeltek legyenek abban, hogy a város lakosságának és mintegy 70.000 fő környékbeli lakosnak a minőségi sportolásra alkalmas helyet biztosítani tudják. A TAO nagy segítség és lehetőség, sok az ígéret, de a folyamat hosszú, hiszen minden jelentős céggel személyesen veszik fel a kapcsolatot. A csarnok létesítésére az MTE SE nyerte el a lehetőséget, a város az önrészt adja és a segítséget a megvalósításhoz. A tendereztetési eljárás október második hetében indul, tíz hónap a kivitelezés, jó eséllyel 2015 év végére átadásra kerülhet a létesítmény.

Thomas Wittmann, a Wittmann Robottechnikai Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, a vállalatcsoport üzleti filozófiájában mindig azt vallotta, hogy dolgozóinak minden lehetőséget meg kell adnia, hogy jó körülmények között, korszerű eszközökkel, örömmel tudják végezni munkájukat. A jó közérzethez hozzá tartozik az is, hogy sportolási lehetőségük színvonalas feltételek teremtésével biztosított legyen. A munkavégzéshez szükség van az agy edzésére, a test edzése pedig örömöt kiváltó lehetőség is. Ezért is döntöttek a támogatás mellett.

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke köszönetet mondott a több tízmillió forintnyi támogatásért, mellyel a város eddigi történetének legnagyobb sportlétesítmény projektjéhez hozzájárultak. Hasonló együttműködési megállapodások sora várható e célból a közeljövőben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.