Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2020. Február 02. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Az első ülésen állva utazott egy kisgyerek egy kocsiban

Az első ülésen állva utazott egy kisgyerek egy kocsiban

Kapcsoljon, amíg nem késő – hangsúlyozzák a rendőrök.

Kétegyházán január 28-án 10 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrök egy kocsival közlekedő férfit. Az autó első ülésén egy kisgyermek állt. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem ültette gyermekülésbe, mert csak rövid utat akartak megtenni. Úgy gondolta, nem probléma, ha a gyermek az első ülésen állva utazik. A rendőrök felhívták a figyelmét arra, hogy amit csinált, nagyon veszélyes. A gyermek menet közben akár kanyarodáskor, akár kisebb fékezésnél is könnyen elveszítheti az egyensúlyát és leeshet az ülésről, megütheti magát. Baleset, ütközés esetén pedig akár alacsony sebességnél is súlyosan megsérülhet - közölte a rendőrség.

A rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyermekekre, tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Rövid útra is ültessék őket a magasságuknak megfelelő, az autóba gondosan rögzített biztonsági ülésbe vagy magasítóra, és kapcsolják be a gyermeket védő övet! Mutassanak példát, minden esetben használják a saját biztonsági öveiket is! A gyermekbiztonsági rendszer, a biztonsági öv baleset esetén csökkentheti a sérülés súlyosságát, akár életet is menthet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).