Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Május 03. 11:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Vizsy Ferenc rovata

Az én városom - Boldog anyák napját!

Az én városom - Boldog anyák napját!

Négy apuka és tizenegy gyerek a virágok mögött.

„Elolvadt a világ, de a közepén anya ül, és ott ülök az ölében én.” De sok kisgyerek mondja el ma Zelk Zoltán versét, de sokszor ölt új ruhát az orgona ága és a barackfa virága! Öleld, csókold az anyukádat, a nagymamádat, amíg teheted! Ha már nem, morzsolj el egy könnyet, és bárhol legyen, érezni fogja, hogy szereted.

Pollhammer-család - Jenő három gyermekével köszönti ma Martinát. A közös virágcsokor mellett mindannyian egyéni ajándékkal is készülnek erre a napra. Magor (5 éves) egy maga festette képet szeretne átadni személyesen, és egy üzenetet belekiáltani a világba: „Nagyon szeretlek, édesanyám!” Hunor (14) az ünnepi ebéd megfőzésénél segédkezik, Petra (17) pedig finom meglepetés süteményt süt majd. A konyha két alkalmi tündéréhez társul Marianna (17), a mexikói cserediáklány, aki így köszönti félévre megkapott magyar pótanyukáját. Ezen a szép napon persze gondolnak a két nagymamára is. Az ölelés sajnos most elmarad, de mivel mindketten a városban élnek, a szeretetet egy-egy virágcsokorba kötve adják át nekik az udvaron.

Az apa üzenete: „Az Anyák napja számomra túl mutat azon, hogy a gyerekek köszöntik az édesanyjukat. Ez az ünnep engem arra a kötelékre és azokra a napokra is emlékeztet, Kedvesem, amely egyszerre avatott bennünket anyává és apává. A Neked átnyújtott virágom a köszönet virága is.”

Orbán-család - Jani lányos apukaként várja az Anyák napját. Zitával együtt mindig arra törekedtek, hogy a két gyermeküket úgy ölelje át a szeretetük, hogy a családban mindig biztonságban tudják magukat. Azt kell érezniük, hogy bármi is történjen velük, a szüleikre mindig számíthatnak. Mind a négyen minden napra ünnepként tekintenek, de az igazi ÜNNEPEKET így, csupa nagybetűvel írják. Anyák napja reggelén szépen felöltöznek, és Jani a lányokkal közösen odaáll Zita elé, hogy virággal köszöntsék őt. A 4 éves Janka Donászi Magda versét tanulta meg énekelni, és a kétéves Dottit kézen fogva ezzel fognak kedveskedni az anyukájuknak. „Te vagy a nap fenn az égen. Én kis virág meseréten.” Az éneket Zita fogja gitáron kísérni, de ez semmit sem von le a meglepetés értékéből, sőt, ezzel teljesedik ki igazán a szeretet.

Az apa üzenete: „Amióta megvannak a gyerekek, én is köszöntelek ezen a napon. Köszönöm neked az élet csodáját, hogy színt hozol a családunk mindennapjaiba.”

Varga-család - Tamásék nagy izgalommal várják május legszebb ünnepét. Jó lesz kicsit megpihenni, hiszen a háziorvos Dórának most nehezek a napjai. Simon (10 éves): „Az én anyukám nagyon kedves és mindig sokat tanul velem. A szeretetemmel köszöntőm őt, meg virággal. Azt a verset fogom neki mondani, hogy …. de ez maradjon titok, mert csak neki szól. Meg a mamámnak. Meg a dédinek. És még rajzolni is fogok neki. A képen anya lesz, akinek egy kisfiú nyújt át egy csokor virágot. Az a kisfiú én leszek.” Róza (6): „Az én anyukám nagyon szép és nagyon okos, de a legjobb az, hogy engem nagyon szeret. És segítőkész is. Vasárnap, ha felébredek, akkor fel fogok szépen öltözni, és akkor odaadom neki a köszöntőlapot, amit én írtam. Önállóan persze nem tudok írni, de le fogom másolni a szép szavakat.”

Az apa üzenete: „Kedves Dóra! Légy erős, és bízzál bennünk, mert mi mind a hárman melletted állunk! Reméljük, hogy hamar véget érnek ezek az emberpróbáló napok, és ismét felszabadultan tudunk együtt örülni egymásnak.”

Pausits-család - István gyermekei nagyon készülnek Réka köszöntésére, hetek óta lázasan rajzolják meglepetés-ajándékaikat. Eszter (11 éves) a pedagógus édesanyával gyakran megbeszéli a frizurakészítéssel, a ruhaválasztással kapcsolatos tudnivalókat, és kiválóan tanulnak együtt az online-térben. István (7) idén lesz iskolás, de már nagyon érdeklik a könyvek, igaz egyelőre a foci elsőbbséget élvez. Bálint (3) számára még anya az egész világ. Mindhárom gyermeknek a szeretet különleges pillanatait jelenti az esti lefekvés, amikor anya kinyitja a szép történeteket rejtő könyvet, és álmot hozó mesét mond. Ilyen mesébe illő lesz az anyák ünnepe is. Reggel apával együtt mindhárman felöltöznek és ki-ki átadja a saját csokrát. Azokat a virágokat, amelyek náluk virággyűjtés által teremnek, ugyanis szombaton körbejárták a rokonokat, és a kerítésen át innen is, onnan is kaptak hozzá egy-egy szálat.

Az apa üzenete: „Drága Réka! Köszönöm, hogy elfogadtál, hogy kitartasz mellettem. Köszönöm neked, hogy általad megismerhettem, milyen is apának lenni.”

Vizsy Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.