Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. November 18. 13:31, péntek | Belföld
Forrás: mti

Az oktatás jövőjéért alkottak élőláncot diákok, tanárok és szülők

Az oktatás jövőjéért alkottak élőláncot diákok, tanárok és szülők

Az oktatás fejlesztését, a pedagógusok megbecsülését követelve alkottak élőláncot diákok, tanárok, szülők Budapesten és vidéken péntek reggel az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom szervezésében.

Az országos tiltakozó akció részeként a fővárosban a Kossuth Lajos térről indulva alkottak élőláncot.

A demonstráció résztvevői a "Ki fog holnap tanítani?", "Szabad oktatást!", "Nincs pedagógus, nincs jövő." feliratú molinókat tartották a magasba. Sok résztvevő kezében az oktatás fejlesztéséért tartott demonstrációk jelképévé vált kockás inget mintázó zászló volt látható.

A tüntetők a "Szabad ország, szabad oktatás!", "Nincs tanár, nincs jövő!" és a "Fizessétek ki a tanárainkat!" rigmusokat skandálták.

A demonstrációt támogatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, a Tanárok a Tanárokért, ADOM Diákmozgalom, Szülői Hang, Szülői Összefogás, Pedagógus Egység, noÁr és az Amnesty International.

Fotó: MTI

Címkék: élőlánc, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: