Városlista
2024. december 29, vasárnap - Tamás

Hírek

2016. Március 01. 07:43, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: onyxetterem.hu

Az Onyx lett az Év Étterme

Az Onyx lett az Év Étterme

A korábban már többször díjazott, Michelin-csillagos Onyx budapesti étterem nyerte 2015-ös teljesítménye alapján az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán hétfő este.

A nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyhája Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag - méltatta a zsűri a díjazott éttermet.

Széll Tamás az Év Szakácsteljesítménye Díjat is átvehette a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen elért teljesítményéért. A séf a magyarországi döntőn kivívott győzelme után a májusi európai kontinensdöntőn képviseli az országot Budapesten.

A Dining Guide Év Étterme Díj idén már 12. alkalommal talált gazdára. A szakmai zsűri egész évben látogatta és pontozta az éttermeket: az értékelés az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.

A zsűri elnöke, Nicola Portinari nemzetközileg elismert, két Michelin-csillagos olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a legjobbnak járó díjat.

A top tízbe végül az Onyx után sorrendben a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Salon, a Babel, az Arany Kaviár, a MÁK Bisztró, az Émile és az Alabárdos kerültek.

Az év innovatív konyhájának a Sárközi Ákos vezette Borkonyhát, az év séfjének a Costesben dolgozó Palágyi Esztert választották. Az év ifjú séftehetsége az ESCA séfje, Fehér Gábor lett, az Év Legígéretesebb Étterme Díjat az Émile, az Év Street Food Díját a PolaPola kapta.

A Magyar Konyha szerkesztősége által odaítélt Év Termelője Díjat idén Sándor Tamás kézműves sajtkészítő, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselője, Balogh Nagy Erzsébet keleméri juhtenyésztő (Keleméri Báránykák), valamint Szabó György, a bükki füvesember, a Györgytea alapítója kapta. A díjakat Lévai Anikó, a gasztronómiai magazin szerkesztőbizottságának elnöke adta át.

A díjátadóval egy időben jelent meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. Az étteremkalauz idén ismét tartalmazza majd a Street Food mellékletet, de listázza a budapesti vigalmi negyed legjobb helyeit is.

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's étterem kapta az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben és 2012-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, 2011-ben és 2013-ban az Onyx, 2014-ben pedig a ZONA nyerte el az Év Étterme címet.

Címkék: étterem, onyx

Ezek érdekelhetnek még

2024. December 29. 08:44, vasárnap | Belföld

ORFK: január 1-től könnyebben és gyorsabban lehet átkelni a magyar-román határon

Románia 2025. január 1-jét követően a schengeni térség teljes jogú tagja, ezzel megváltoznak a közös határszakasz átlépésére vonatkozó szabályok: könnyebb és gyorsabb lesz az átkelés

2024. December 29. 08:41, vasárnap | Belföld

Bóka János: a magyar EU-elnökség nagy sikere a schengeni térség bővítése

A soros magyar EU-elnökség nagy sikerének nevezte az európai uniós ügyekért felelős miniszter azt, hogy 2025. január 1-jétől Románia és Bulgária a schengeni térség teljes jogú tagja lesz.

2024. December 28. 10:11, szombat | Belföld

Kórházba került Keleti Ágnes

Keleti Ágnest szerdán szállították fővárosi otthonából a budapesti Honvédkórházba, szívelégtelenséggel és légzési nehézségekkel – értesült a Nemzeti Sport a családhoz közeli forrásból.

2024. December 28. 10:07, szombat | Belföld

A szilveszteri tűzijátékok biztonságos használatára figyelmeztet a katasztrófavédelem

A szilveszteri tűzijátékok biztonságos használatára hívta fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.