Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Június 14. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: infomovar.hu

Bábkert a Várkertben „Nyeregbe gyerekek!”

Bábkert a Várkertben „Nyeregbe gyerekek!”

Ugye te is tudod már, hogy idén INGYENES a Bábkert? Immár hatodik alkalommal rendezi meg a mosonmagyaróvári Táltos Családi Kör egész napos, ingyenes, összművészeti családi napját. A Bábkert „Nyeregbe gyerekek!” alcímet viselő program

Nyeregbe gyerekek!
Melyik gyerek ne szeretné a lovakat? Egyszer mindenki felül a pónira az állatkertben, nincs olyan, aki ne próbálná a nyerget valamelyik nyári gyerekrendezvényen.... Egyre többen látogatunk ki a Nemzeti Vágtára is. Nem csoda, ha a Táltos Családi Kör is „címerállatát" választotta az idei Bábkert témájául.
A mosonmagyaróvári Várkertben volt már Szent Iván napi tűzugrás, Sarlós Boldogasszony-napi gyógynövénytánc, Mátyás korabeli reneszánsz udvar és cirkuszi porond - idén június 27-én pedig igazi lovardává válik a mosonmagyaróvári Vár. A lovaskocsikázás és lovaglás mellett lehet majd szamaragolni, vesszőparipával vágtázni, hintalovazni. A több mint ezer fős látogatottságú Bábkert hatodik rendezvényének legnagyobb újdonsága azonban, hogy végre ingyenes a belépés!

Ingyen program az egész családnak
A nyár derekára szervezett Bábkertet a mosonmagyaróvári kisgyerekek már nagyon várják: a Táltos Családi Kör évadzáró bábelőadásán többen a részletekről érdeklődtek. Mikor lesz? Mi lesz az idei téma? Nos, a szervező egyesület „címerállata", a ló kerül a középpontba, így a hatodik alkalommal, június 27-én (vasárnap, László-napon) 10.00 órakor kezdődő összművészeti kulturális fesztivál a Nyeregbe gyerekek! alcímet viseli. Ebből persze sok mindenre lehet következtetni (például, hogy lesznek lovak, szamarak, simogatási-, poroszkálási és lovaskocsikázási lehetőség, illetve hogy néhány mese középpontjában az állatok állnak majd). Azt viszont nem lehet sejteni, hogy lesz Hintaló-park a legkisebbeknek, külön sátor külön programokkal a bölcsis korosztálynak, lóverseny-tér (amin kizárólag saját gyártású vesszőparipával lehet végigvágtázni). Anélkül, hogy minden titkot elárulnánk, még egy meglepetésről had lebbentsük fel a fátylat: a szponzoroknak hála idén először végre ingyenes lesz ez a nagyszerű program.

Immár hatodik alkalommal rendezi meg a mosonmagyaróvári Táltos Családi Kör egész napos, ingyenes, összművészeti családi napját. A Bábkert „Nyeregbe gyerekek!" alcímet viselő programja, június 27-én 10.00-től 20.00 óráig várja a Várkertbe a mosonmagyaróváriakat és a környékbelieket. A legkisebbeket baba-mama jóga, babusgató, zenebölcsi és babamasszázs várja. A picit nagyobbakat hintalovarda, népi táblajátékok, kézműves foglalkozások fogják lekötni. A színpadon lábbal bábozó székely mesemondó, Lúdas Matyi, Csalóka Péter, Offerusz (a nagyerejű) és maga az ördög is vendégünk lesz. A napot a Makám együttes A vakond vára című gyermekkoncertje zárja.
Érdemes az egész napot a közös családi programnak szentelni, hiszen egy jó fesztiválhoz illően lesz altatási és étkezési lehetőség is a gyönyörű zöldövezetben, Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, a Várban.

Részletes program:
10:00 Madzag Bábegyüttes: Ludas Matyi - bábelőadás
11:00 Lábita színház: Csernik Szende székely mesemondó mesél
15:00 Madzag Bábegyüttes: Csalóka Péter
16:00 Bábakalács Bábszínház: Offerusz a nagyerejű - bábelőadás
17:00 Lábita színház: Csernik Szende székely mesemondó mesél
18:00 Ládafia Bábszínház: Az ördög kilenc kérdése
19:00 Makám Együttes: A vakond vára - gyermekkoncert

Kísérő programok: (egész nap, 10.00 - 20.00 óráig)
- FicánkoLÓ: Ügyességi pálya
- BarangoLÓ: Élő társasjáték
- AgyaLÓ: Népi táblajátékok
- Babasarok és játszóház, bébi- és gyermek thai masszázs, baba-mama jóga
- Hintalovarda
- VásárLÓ: Népi mesterségek bemutatója és vására.
- Kézműves foglalkozások és vásár
- Gólyalábazás
- BarkácsoLÓ: Vendégünk a Fehér Ló Közösségi Ház
- Lovak és más állatok
- KosztoLÓ

Helyszín:
Várkert, 9200 Mosonmagyaróvár
ESŐNAP NINCS! A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, a helyszínen felállított sátrakban!

A BELÉPÉS INGYENES!

Támogatók:
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és Képviselő testülete
Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar
Fehér Ló Közösségi Ház
Flesch Nonprofit Kft.
Nemzeti Civil Alap
Barna Útépítő
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft
Épfu Móvár
Hotel Lajta Park
Kisalföld
Majoroki kör
Vállalkozók a Rászorultakért Alapítvány


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.