Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 05. 12:51, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE

Bámulatos győzelem egy szenzációs mérkőzésen

Bámulatos győzelem egy szenzációs mérkőzésen

Alapszakasz 12. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – Ipress Center-Vác

A Vácot láttuk vendégül a forduló alkalmával. A tabellából és az erőviszonyokból is könnyen kikövetkeztethető volt, hogy a két csapat párharca különleges összecsapást eredményez majd. Végül azonban valami olyat kaptunk, amit nagyon sokáig nem felejtünk majd el. Ebben a mérkőzésben benne volt a sportág sava-borsa.

A Mosonszolnoki sportcsarnok befogadó kapacitásának abszolút maximumán zajlott a tizenkettedik, ezúttal igencsak parázs forduló. Ettől függetlenül a lányok mintha fejben az öltözőben maradtak volna, hiszen tíz percre is szükség volt, hogy az első gólunkat duplázni tudjuk. Ekkor Knédlikova találata képletesen csak, de jeget tört. Ezzel kollektív hatott a csapatra. Dombi Lucára pedig kimondottan, hiszen azonnal talált egy gyors kontrát követően. Ettől fogva kiegyenlítődött a játék képe, sőt inkább a mieink domináltak néhol igencsak bravúros megoldásokkal. A félidőre ledolgoztuk hátrányunk meghatározó részét, és ami még fontosabb, hogy kifejeztük abszolút igényünket a két pontra. (13:16)

Szerencsétlenül kezdtük azonban a második félidőt, hiszen azonnal egy nagyon fontos emberhátrányt könyvelhettünk. Tóth Gabi kényszerült kispadra miután 14:16-ra hoztuk az állást. Ez a csapatot azonban nem törte meg, és hét perccel a szünetet követően, először Puhalák Szidónia egyenlített, majd Kurucz Ivett szenzációs találata hozott vezetést. Innen már nem is engedtük ki a kezünkből a vezetés. Bár a végjáték így is könnyen a szezon legizgalmasabbika lett. A Vác végig veszélyeztetett és nem hagyott egy nyugodt másodpercet sem. A mosonmagyaróváriak viszont nyugodtak maradtak és egy valódi csapatként nyerték meg a mérkőzést. Külön elismerés jár Kurucz Ivettnek, aki hosszú sérülés után ilyen hamar tett le maradandót az asztalra. Ugyanez igaz Dombi Lucára, és persze Jana Knedlikova teljesítménye is egészen elképesztő volt. Nem hiába a mérkőzést követő bejelentés.

Miszerint Jana Knedlikova befejezi játékát csapatnál azért, hogy a legmagasabb szinten bizonyíthasson és a Győri Audi ETO együttesét támogathassa. Egyik szemünk sir, másik nevet, hiszen kifejezett célja a Klubnak, hogy minden erőforrásával a Győri Audi ETO utánpótlásrendszerét támogassa, és így annak frontvonalát képezze. Ez az eredmény viszont áldozattal jár, hiszen egy fantasztikus tehetség távozik sorainkból. Ezúton is sok sikert kívánunk, mindent bele Jana – nyilatkozta Dr. Tenk Gábor a Klub elnöke

Mestermérleg

Róth Kálmán: Nem sikerült azt a taktikát megvalósítani, amit a védekezésre terveztünk. Sikerült viszont olyan taktikára váltani, ami megzavarta az ellenfelet. Ezzel a félidőre egy kezelhető hátrányra dolgoztuk fel magunkat. A második félidőre kollektív javult a teljesítmény, majd a végjátékban nem hibáztak, bizonyítottak.

Ottó Katalin: Végig bíztam a győzelemben. Az elején számítottam rá, hogy nem úgy alakul az egész meccs, ahogy az első tíz percben, de azt nem gondoltam volna, hogy ez lesz. Nagyon sajnáltam, hogy minden úgy volt, ahogy arra felkészültünk, mégis, valahogy a vártnál mindent jobban csinálta az ellenfél és végül lemaradtunk tőle.

Utánpótlás eredmények (NBI)

MKC SE - Ipress Center-Vác
Ifjúsági: 22-29
Junior: 39-15

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.