Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Február 09. 04:55, szerda | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Becsapós szabályok az ingatlanbérbeadásnál

Becsapós szabályok az ingatlanbérbeadásnál

Az év elejétől új szabályozás vonatkozik az ingatlanok bérbeadásából származó jövedelem adózására. A bérbeadó köteles számlát vagy nyugtát kiállítani, még akkor is, ha nem rendelkezik adószámmal.

A szabályozás egyik fontos eleme, hogy az ingatlant bérbe adó az általános forgalmi adó (áfa) alanyának minősül, vagyis köteles a bérleti díjról számlát, nyugtát vagy egyéb számviteli bizonylatot kiállítani.

A tavaly nyári adócsomag vezette be azt az egyszerűsítést, hogy a kizárólag bérbeadási tevékenységet folytató magánszemély nem köteles adószámot igényelni az adóhatóságtól akkor, ha nem minősül egyéni vállalkozónak, és az ingatlant nem az EU más tagállamában illetőséggel rendelkező adóalany veszi ki.

Az adószám híján azonban áfás számlát köteles kibocsátani az ilyen magánszemély is, a bizonylaton pedig a bérbeadó neve mellett annak adóazonosító jelét kell feltüntetni. A korábban már bejelentkezett és adószámmal rendelkező, ilyen tevékenységet folytató adóalanyok továbbra is az adószámukat tüntetik fel a bizonylatokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.