Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2015. Október 30. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: MKC SE

Beharangozó: alapszakasz 9. forduló

Beharangozó: alapszakasz 9. forduló

A hétvége folyamán az MKC a főváros közeli Vácra utazik, ahol egy kimondottan kemény forduló vár a mosonmagyaróvári hölgyekre a nyár folyamán jócskán megerősödött Ipress Center-Vác csapata ellen.

A váci kézilabda egyesületnél a szlovén Uros Bregar nyártól vette át a szakmai munka irányítását. A 36 éves tréner, a szlovén válogatott másodedzője, de dolgozott ugyanilyen minőségben a Krim Ljubljanánál, illetve a tavalyi Final Four-résztvevő macedón Vardarnál is. A vezetőedző érkezésével egy időben a csapat is igencsak színvonalas vérfrissítésen esett át. A 23 éves Európa-bajnok montenegrói Sara Vukcevic Érdről érkezett, akire beállósként és védő poszton is számítani lehet. Irányítóban ás átlövőben a vb-második szerb Kristina Liscevic hozott erősítést, aki a francia Metztől igazolt a Vác. A kétszeres BL-, egyszeres KEK győztes Soós Viktória pedig a fraditól váltott a váciakra. Hornyák Dóra ugyan nem hosszabbított, de az amúgy is igen jó alapokkal rendelkező gárdánál ettől még bőven maradtak masszív NBI-es tapasztalattal rendelkező játékosok. Akik a válogatott szintű igazolásokkal kiegészülve már korán sem ugyanaz a csapat, akikkel tavaly a kilencedig pozícióért rivalizálhatott a mosonmagyaróvári egyesület.

Erre nem csak a játékoskeretből, hanem eddigi eredményeikből is következtethetünk. Jelenleg a hatodik helyen tanyáznak a tabellán, nyolc mérkőzésből ötöt megnyertek, de ez utóbbi nem szemlélteti igazán jól azt, hogy milyen rajtot is vett idén a Vác. Ugyanis, eddig csak az első három helyezett ETO, FTC és Dunaújváros bizonyult jobbnak náluk. Miközben idegenben magabiztosan diadalmaskodtak például az ÉRD és az FKC ellen is! A kötelezőket pedig minden esetben nagyarányú gólkülönbséggel teljesítették. Nehéz meccsre számíthatunk tehát, de nem kétséges, hogy a lányok mindent megtesznek majd a győzelemért, igazán akaratos, küzdős és gyors játékkal pedig mindig bent van a bravúr a kalapban. Minden bele, hajrá csajok!

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ahol nincs kimondottan egy-két játékos, akire figyelni kellene, hiszen a Vác most csapatszinten nagyon erős. Ezzel viszont nem kell, hogy különösebben foglalkozzunk, csak az számít, hogy a maximumot is kinyomjuk magunkból. Bízok a játékosaimban és abban, hogy helyt állunk szombaton.” – tette hozzá Hlavaty Tamás vezetőedző

Ipress Center-Vác - MKC SE
2015. 10. 31. 18:00
Váci Városi Sportcsarnok

Hajrá csajok, hajrá Mosonmagyaróvár!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is