Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 29. 15:13, szombat | Helyi
Forrás: Városüzemeltető és Fenntartó Kft.

Belvárosi virágút

Belvárosi virágút

A „Belvárosi virágút” ünnepélyes átadása a lakosság, turisták részére 2013. június 29-én, szombat délelőtt 11 órakor lesz a Magyar utca-Jókai utca sarkán...

...köszöntő beszédekkel és a Mosonyi Mihály Zeneiskola diákjainak térzenéjével.

A mosonmagyaróvári belváros sétálóutcájában, a Magyar utcán az apró kezek által alkotott csodakertek sikeressége adott ötletet a kb. 230 m2 mobil ágyás felületen kb. 15000 tő egynyári virág elültetésével nagyobb virágágyások kialakítására, melyek egész nyáron az utca szemet gyönyörködtető díszei lehetnek. A virágok a Habsburg szobortól a Tesco áruházig kísérik az utcán sétáló városlakó, turista, helyi vagy idegen útját. Turisztikai szempontból is egyedülálló látványosságnak ígérkezik a hangulatos, virágba borult utca. A növényeket díjmentesen ajánlotta fel a Floretum Kft. (Szigetszentmiklós) és a Dzsungelország Kft (Mosonmagyaróvár). A mobil ágyásokat a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. építi meg.

Az ültetésben a cégek mellett civil szervezetek, a mosonmagyaróvári kertbarátok és a kimlei kertbarátok is felajánlották segítségüket. A szervezési feladatokat a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya végzi. Rupp Eszter keramikus térkő kerámiái fogják még díszíteni az ágyásokat. A Belvárosi üzletkör tagjai vállalták a növények öntözését, az ágyások gondozását a Városüzemeltető Kft. mellett. Reméljük, hogy az arra járók vigyáznak az elültetett növényekre, nem húzzák vagy tapossák ki azokat. Csak így biztosított tartós megmaradásuk.

Vendég lesz Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a nagykövet úr és felesége is, valamint a támogató, szervező, kivitelező cégek vezetői is képviseltetik magukat az Önkormányzat mellett. Továbbá a Magyar Turizmus Zrt. és a Virágos Magyarországért verseny Szervező Bizottsága, zsűrije, valamint a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség is meghívást kapott a programra, hiszen ők eddig már többször elismerték, díjazták városunk környezetszépítő tevékenységét a „Virágos Magyarországért” versenyben. A tavalyi régiós fődíj után nem titkolt szándékunk még sikeresebben szerepelni a versenyben, melyhez reméljük a virágút is hozzájárul. Kellemes, szemvidító sétát kívánunk mindenkinek a virágút mentén!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.