Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Március 28. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: MOCISZ

Bemutatkozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Bemutatkozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Mosonmagyaróváron 1991 óta van jelen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület helyi csoportja.

2004-ben az önkormányzat segítségével hozzájutottunk egy nagyobb területű
ingatlanhoz, amit bérmentesen adtak át használatra. Ekkor még lehetőség volt több adomány (ruha, bútor, játék) átvételére a hozzánk fordulóktól, és ezek kiosztására a segítségre szorulóknak.

Támogató szolgálatunk is ez év nyarától működött, 2007-től már az egész kistérségre kiterjedően. Miután 2011-ben új ingatlanba kellett költöznünk a mosoni városrészben, a helyi adottságok miatt a szervezet tevékenysége jelentősen átalakult és a mosonmagyaróvári szociális ellátórendszer jelentős résztvevője lett.
A ruha- és bútorgyűjtés beszüntetésre került, a felajánlott tartós élelmiszert tudjuk a rászorulóknak kiosztani, illetve gyógyászati segédeszközöket adunk térítésmentesen bérbe. Ehhez azonban az kell, hogy akinek már nincs szüksége a segédeszközre, visszajuttassa hozzánk.

Elődleges tevékenységünk a támogató szolgálat működtetése, amelynek célja a
kistérségben fogyatékkal élő személyek saját lakókörnyezetében való segítése, életvitelének megkönnyítése elsődlegesen a lakáson kívüli szolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosításával. Két ága a személyi segítés és a szállító szolgáltatás. Mindkét ellátási formára az a szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő jogosult, aki fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, illetve emelt összegű családi pótlékban részesül.

A személyi segítségnyújtás: Az ellátás során biztosítjuk az otthoni gondozást, segítünk a bevásárlásban, személyi higiénében, fűtésben, továbbá a hivatali ügyek intézésében és gyógyászati eszközök, valamint gyógyszerek beszerzésében. Mentális gondozással is segítünk, melynek részei lelki segítségnyújtás, krízishelyzet kialakulásának megelőzése, lelki sérülések
megfelelő gondozása.
Egészségügyi ellátás során gyógyszerkiváltásban, gyógyszeradagolásban
segítünk, és figyelemmel kísérjük egészségi állapotukat, segítünk megszervezni a szakorvosi és szűrővizsgálatokra való eljutást. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink beszélgetéssel, felolvasással, közös sétákkal színesítik a gondozottak napjait.

Szállító szolgálatunk megszervezi és elszállítja a fogyatékkal élő embereket a különböző szolgáltatásokhoz, mint például iskola, kórház, orvosi rendelő, bolt.
Az ellátások igénybevételéhez kérelmet kell benyújtani az intézmény vezetőjéhez, amit orvosi dokumentációval kell igazolni.

Szolgálatvezető: Bognár Erzsébet

MMSZE Sorstárs Támogató Szolgálat
9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 98.
Tel.: 96/213566, 06-30/6335340

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.