Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2021. Június 23. 19:29, szerda | Helyi

Bemutatták Reisinger Attila új könyvét

Bemutatták Reisinger Attila új könyvét

A Huszár Gál Városi Könyvtárban mutatták be június 22-én Reisinger Attila, Elveszett igazság című könyvét. A kötet még 2020-ban jelent meg, hamarosan pedig új könyvvel jelentkezik Reisinger Attila.

Mosonmagyaróvár kultúra díjasa, Reisinger Attila, 17. kötetében egy olyan korszakba kalauzolja el az olvasót, amiről kevesen tudnak. A könyv két kisregényt foglal magába, aminek első története, A torony árnyéka a Tanácsköztársaság idején játszódik. A történet Ballabene Rudolfnak, a Vörös Őrség tisztjének, főhadnagynak állít emléket, aki megmentette Frigyes főherceget.

A kötet második kisregénye a Határ, a második világháború utáni időket mutatja be. Reisinger Attila írásainak alapján a valóság adja, ami esetenként kavarodik a fikcióval, azonban a ma már elérhető források segítenek abban, hogy minél pontosabb történeteket vessen papírra az író.

Reisinger Attila legújabb kötete már az utolsó fázisban van, hamarosan pedig megjelenik. Az új könyvben ismét két kisregény kap helyet, amik ismét történelmi időkbe kalauzolják majd az olvasókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.