Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Augusztus 17. 11:00, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Bérpótlék után bérkiegészítés

Bérpótlék után bérkiegészítés

A tavalyi bérpótlék után idén bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók, ami elérheti a 68 ezer forintot is - mondta Czibere Károly.

A szakmai szervezetekkel történt egyeztetés alapján a tavalyi bérpótlék szétosztásának elve az volt, hogy lehetőség szerint az egész szociális szféra részesüljön belőle. A mértéke pedig 6 ezer és 16 ezer forint között volt - mondta a szakpolitikus.
Idén a szakmai konzultáció nyomán arra jutottak, hogy elsősorban a magasabb végzettséget, illetve szakmai tapasztalatot igyekeznek elismerni. A napokban először folyósítandó bérkiegészítés mértéke 1500 és 68 000 forint közötti, a 93 ezer szociális dolgozóból 63 ezer kapja - tette hozzá az államtitkár.
Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó - szögezte le Czibere Károly. Hozzáfűzte: a bérkiegészítés szektorsemleges, azaz független attól, hogy állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartója van-e a szociális intézménynek.
Czibere Károly elmondta: a tavalyi bérpótlék és az idei bérkiegészítés után - amellyel a szociális szféra utolérte az egészségügyi bértáblát - a következő lépés az új életpályamodell bevezetése lesz.

Holnap Czibere Károly,az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Csiba Erzsébettel, a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjével közösen tart sajtótájékoztatót városunkban a bérkiegészítéssel kapcsolatban. Az eseményről természetesen beszámolunk.

FRISSÍTÉS! A nap folyamán kaptuk a hírt, hogy Czibere Károly államtitkár úr egyéb elfoglaltsága miatt a holnapi sajtótájékoztató elmarad!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói