Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Április 12. 07:56, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Betörtek egy templomba Szolnokon

Betörtek egy templomba Szolnokon

Betörtek Szolnokon az újvárosi Szentlélek-templomba, a vandálok által okozott kár körülbelül félmillió forint - közölte a Kőrösi úti katolikus temető bejáratánál levő templom plébánosa hétfőn az MTI-vel.

Máthé György elmondta: hétfő reggel hét órakor a gondnok észlelte a történteket.

Hozzátette, úgy tűnik, belülről csavarozták ki az ajtókat. Elképzelhető, hogy a vasárnap délelőtti mise után - amelyen mintegy százan vettek részt - bújt meg valaki a templomban.

Máthé György közölte: tizennyolc nagyméretű, réz gyertyatartó tűnt el, több gyertyatartót felborítottak, szétszórták az oltáriszentséget, felfeszítették a tabernákulumot (szentségházat), egy keresztet eltörtek, többet elferdítettek. A templom öt perselyét szétverték, de csak az egyikben találhattak pénzt, legfeljebb két-háromezer forintot. A legértékesebb kegytárgyakat - a kelyhet és a szentségtartót - nem vitték el.

A plébános szerint az elkövetőknél nem volt zseblámpa, mert mindenhol - a terítőkön, az oltáron - égő gyertyák nyomai láthatók. Érkezésükkor egy gyertya még égett és kis híján lángra is kapott egy terítő.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfő délután azt közölte, hogy a helyszínelés még zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott