Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Július 17. 09:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Bomba Budán - Forgalomkorlátozások várhatók az I. kerületben

Több busz és villamos forgalmát is korlátozhatják szerdán reggel a főváros I. kerületében, ahol kedden egy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak - tájékoztatta a BKK fődiszpécsere az MTI-t.

A közlekedési társaság, a tűzszerészek és a rendőrség képviselői szerda reggel egyeztetnek a szükséges korlátozásokról, amely a 16-os és 86-os buszok, valamint a 19-es és 41-es villamosok forgalmát érintheti - tette hozzá a fődiszpécser.
Az I. kerületi Pala utcában találták a II. világháborús bombát, emiatt szerda reggel mintegy 80 házból kell elhagyniuk otthonukat a lakóknak, továbbá két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek - közölte Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje kedd este az MTI-vel.
A főhadnagy ismertette: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség munkatársai szerda reggel 8 órakor kezdik meg az épületek kiürítését, mivel nem lehet megállapítani, hogy a légibombában van-e gyújtószerkezet.
A második világháborús bombát kertépítési munkálatok közben találtak a Pala utca 8. szám alatti, 11 lakásos társasház udvarán, az éjszaka folyamán a rendőrség biztosította a helyszínt.
A kedd esti tájékoztatás szerint a kiürítés a Clark Ádám tér-Bem rakpart-Corvin tér-várfal által határolt területet érinti, mintegy 80 házat, összesen 1500-1600 embert az előzetes becslések szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest