Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2011. Június 18. 03:44, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Botrány a javából! A Győri ETO FC-t kitiltották az európai kupákból!

Botrány a javából! A Győri ETO FC-t kitiltották az európai kupákból!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken licencproblémák miatt három évre kizárta a Győri ETO labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból.

A magyar klub az MTI-nek megerősítette a büntetés tényét, amely 50 000 eurós pénzbírságot is tartalmaz első fokon, és későbbre ígért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a problémát.

Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette.

- - -

A hír az UEFAhivatalos honlapjánis megtalálható. "A Győr annak ellenére játszott az Európa Liga 2010/11-es selejtezőiben, hogy nem felelt meg minden, egy UEFA-sorozatban való részvételhez szükséges licencel" - írja az oldal.

"Az európai szövetség százezer euróra büntette az MLSZ-t, mert nem tartatta be a licencszabályokat" - áll a hírben. Az UEFA a bírság felét ugyanakkor két év próbaidőre felfüggesztette. Az MLSZ egyelőre nem kommentálta az információt.

A Győri ETO a most véget ért szezonban nem harcolt ki nemzetközi kupaszereplést, egy éve a szlovák Nitra és a kazahAtyrau kiejtése után a francia Montpellier legyőzésével aratott bravúrt. A zöld-fehéreket végül a főtábla előtti utolsó párharcban a Dinamo Zagreb búcsúztatta.

- - -

Az üggyel kapcsolatban Klement Tibor ügyvezető igazgató az alábbiakat nyilatkozta a klub hivatalos honlapján:

- Alapvetően egy számviteli kérdés különböző értelmezéséről van szó, amely még Jarmo Ahjupera átigazolási díja alapján merült fel. Klubunk a 2010/11-es licenc pályázat során a magyar számviteli törvénynek megfelelően nyilatkozott, ezt azonban az UEFA nem fogadta el. Megjegyzem, hogy az MLSZ szakértői és az auditot végző könyvvizsgálók is egyértelműen az ETO álláspontját ismerték el azzal, hogy megkaptuk a nemzetközi licencet. Álláspontom szerint az ETO-nak a magyar törvényeknek kell megfelelnie, s csak másodsorban a nemzetközi labdarúgó élet előírásainak. Amennyiben hivatalosan is megkapjuk ezt a számunkra rendkívül súlyos határozatot, természetesen azonnal fellebbezünk - tette hozzá Klement Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek