Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Október 13. 06:58, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bűncselekményből származó autókkal kereskedett egy miskolci férfi

Bűncselekményből származó autókkal kereskedett egy miskolci férfi

Jelentős kárt okozó csalás, orgazdaság és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen.

A gyanúsított százmillió forintos nagyságrendben bűncselekményből származó autókkal kereskedett - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dobi Tamás kifejtette: a nyomozás adatai szerint a 47 éves gyanúsított legalább 14 járműnek az alvázszámát manipuláltatta. Előfordult olyan eset is, hogy a miskolci férfi az eladásra átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette ki a tulajdonosnak.

Hozzátette, a gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrök egyebek mellett nagy értékű gépkocsikat, illetve azok alkatrészeit, bélyegzőket és különféle okiratokat foglaltak le.

A nyomozás ez év márciusában kezdődött, annak eredményeként a rendőrség csaknem negyven személygépkocsit foglalt le az egyébként több legális vállalkozást is működtető gyanúsítottól - mondta Dobi Tamás.

A miskolci rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására, amelyet ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság pénteken el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.