Hírek
2014. Március 21. 06:00, péntek | Helyi
Cégregiszter játék - Grande Pizzeria és Étterem
Olvasd a cikkeket, töltsd ki hónap végén a rejtvényt és nyerj Vásárlási Utalványokat! Ismerd meg a Grande Pizzeria és Étterem exkluzív ajánlatait!
A Grande egyedi és különleges pizzáiról híres, de a vendégek, köztük a városi törzsközönség és a külhoni egészségturisták az étlap más fejezeteiből, a klasszikus olasz és tradicionális magyar fogásokból is szívesen válogatnak. A Grande története 2005-ben kezdődött, Nagy Attila családi vállalkozása volt a város első, házhoz szállító pizza-sütödéje.
A tulajdonos ügyvezető szerint a gyors siker pizzájuk népszerűségének köszönhető, a család 2008 őszén éttermet nyithatott a mosonmagyaróvári termálfürdő közelében, a Kolbai Károly utca sarkán. A tavalyi átalakítás óta a Grande dizájnja is olaszos, a belső teremben és a kora tavasztól késő őszig használt teraszon negyven-negyven vendég tud egy időben helyet foglalni. Ez a méret a kisebb esküvők, családi ünnepségek és céges rendezvények lebonyolítására is ideális. Az étlap összeállításában, az olasz konyha felépítésében egy Itáliában tanult mesterszakács, Molnár István volt a tulajdonos segítségére. A mester ma már egy osztrák szálloda séfje, a Grande konyhájában négy szakember dolgozik útmutatásai szerint.
Attila úgy tartja: a pizza lelke a tészta. Ügyelnek rá, hogy az alja ropogós, a belseje könnyű és puha legyen. A megrendelők negyven féle pizza közül választhatnak, a sztár a Focaccia, a tésztába töltött friss zöldségek kombinációja különböző öntetekkel, tonhallal és juhsajttal.
A tulajdonos az olasz ételek közül elsőként azt a fokhagymakrém-levest ajánlja jó szívvel, amihez kitűnően illenek a borjúból készült fogások, például az olasz borjúragu cukkínivel, gombával, paprikával és tagliatelle tésztával. A vendégek körében a legkülönbözőbb spagettik, pennék, rizottók, saláták és öntetek népszerűek, míg Attila kedvence a tacchino-Caprino, a kecskesajttal töltött, baconba tekert, grillezett pulykamell tejszínes, spenótos burgonyakörettel.
A külföldi vendégek kedvéért a tradicionális magyar ételek is felkerültek a kínálatba, többek mellett a marhagulyás, a csirkepaprikás, a borjúból, marhából készült pörkölt. Ha valaki helyi specialitásra vágyik, Óvári sertésszeletet rendelhet fokhagymás, petrezselymes rizzsel. Desszertként tiramisut, somlói galuskát, palacsintát kérhetnek az édesszájúak.
A cégvezető elmondta, hogy az étteremben nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre, amit az alapanyagok gondos kiválasztásával érnek el. Az étlapon szerepelő fogások hozzávalóinak nagy részét a Matusz-Vad szállítja a Grande konyhájára. A borlap az ország borvidékeinek nedűit ajánlja a balatoni száraz fehértől a soproni vörösön át a tokaji édesig.
Forrás: matusz-vad.hu
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 26. 14:16, kedd | Helyi
Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban
Bódi Ferenc Attila és Wolf Zsuzsanna festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében december 4-én, szerdán 17 órakor.
2024. November 21. 10:43, csütörtök | Helyi
Frühwirth Ildikó – Családi ünnepek kézikönyve
Frühwirth Ildikó Családi ünnepek kézikönyve című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében november 26-án, kedden 17 órától.
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok