Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Cél a folyamatos szja-csökkentés

Cél a folyamatos szja-csökkentés

Jövőre a tervek szerint 16-ról 15 százalékra mérséklődik a személyi jövedelemadó (szja) kulcsa, amelynek folyamatos csökkentésében a kabinet és a Fidesz-frakció is elkötelezett...

Fejtette ki a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a 2016-ra tervezett adócsökkentési intézkedéseket foglalta össze.
Tuzson Bence az adócsökkentések költségvetésének nevezte a 2016-ra tervezett büdzsét. Az adók mérséklését - mondta - a folyamatosan javuló makrogazdasági mutatók teszik lehetővé. Példaként említette a gazdasági növekedést, az ipari termelés bővülését, a fogyasztói árak csökkenését, a kiskereskedelmi forgalom növekedését és az export bővülését.

Az ezek alapján megléphető adócsökkentések között első helyen említette az szja 15 százalékra mérséklését, amellyel 120 milliárd forint marad a családoknál, majd megerősítette, a cél, hogy egy számjegyű legyen az szja-kulcs, az Magyarországon legyen a legalacsonyabb az Európai Unión belül.

A frakciószóvivő a tervezett lépések közül kiemelte továbbá a kétgyermekes családok adókedvezményének emelését, a sertés tőkehús áfájának 5 százalékra csökkentését és a "közigazgatási rezsicsökkentést", azaz bizonyos állami díjak, illetékek mérséklését.

"Ezeknek az intézkedéseknek az együttes hatása a munkából élő becsületes embereket segíti. Arra törekszünk, hogy mindenki, aki Magyarországon munkából él, jobb körülmények között élhessen" - mondta Tuzson Bence.

A halálbüntetéssel kapcsolatos felvetésre a szóvivő azt közölte: a Fidesz-frakción belül is vita van a kérdésről, amely még ezután kerül majd a képviselőcsoport elé. A legfontosabb, hogy ne legyenek tabutémák, senki ne tilthassa meg a magyaroknak, hogy erről beszéljenek - tette hozzá, megjegyezve, hogy az álláspont kialakításához széles társadalmi konszenzus kell.

Tuzson Bencétől azt is kérdezték, hogy a pénteki Napi Gazdaság - egy kormány-előterjesztésre hivatkozva - arról írt: a jövőben a reklámügynökségek nem állhatnak szerződéses kapcsolatban a médiacégekkel, és nem alkalmazhatnak bónuszokat. A frakciószóvivő úgy reagált, a Fidesz képviselőcsoportja erről még nem tárgyalt, de fontos e piac szabályozásának áttekintése és az a kérdés, hogy meg lehet-e alkotni egy jobb, hatékonyabb rendszert ezen a területen is.

Címkék: adó, csökkentés, szja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben