Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 11. 14:15, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Cigarettacsikk okozhatta a paneltüzet

Cigarettacsikk okozhatta a paneltüzet

Az elsődleges vizsgálat eredménye szerint egy eldobott cigarettacsikk okozhatta a IV. kerület egyik tízemeletes házában csütörtök éjjel keletkezett tüzet...

Amely miatt 10 ember került kórházba; az ügyben a katasztrófavédelem büntetőfeljelentést tesz.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek péntek délelőtt azt mondta: a tűz a IV. kerületi Sárpatak utcában, egy tízemeletes panelház hetedik emeletén keletkezett, és a tűzoltók kiérkezésekor már „tombolt” a folyosón. A lángok azért terjedtek gyorsan, mert a folyosón, a menekülő-útvonalon szabálytalanul nagy mennyiségű éghető anyagot tároltak; emiatt a lakók nem tudták elhagyni a lakásukat, így a felső szintekről az ablakon át, létrás tűzoltóautóval mentettek ki 15 embert. A tűzoltók összesen 26 embert mentettek ki az épületből.

A szóvivő közlése szerint az oltást az is nagy mértékben nehezítette, hogy a folyosó elé szerelt vasrácsot el kellett távolítani, hogy bejussanak a lakásokhoz, és ez hosszú perceket vett igénybe.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, legalább harmincan oltották a lángokat, illetve mentették a lakókat. A tüzet azóta eloltották, a lépcsőházat átszellőztették.

Nyolc lakásba – a 7. és a 8. emeletre – Kisdi Máté tájékoztatása szerint mostanáig nem térhettek vissza a lakók; egy lakás minden bizonnyal lakhatatlanná vált, de a többit is vizsgálják.

A mentők három gyermeket és hét felnőttet szállítottak kórházba felső légúti sérülésekkel és füstmérgezéssel.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a három gyermeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőttek közül a súlyos sérülteket a Szent István Kórházba, azokat pedig, akik füstmérgezést szenvedtek, a Péterfy-kórházba szállították. A sérültek állapotáról a kórházak egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Tóth Sándor, a IV. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta: ahogy ilyen esetekben mindig, a rendőrséggel és a tűzoltósággal együtt a kimentett lakóknak vizet és pihenőbuszokat biztosítottak. A tűzeset miatt egyetlen lakó kérte az önkormányzattól az elhelyezését, amelyről gondoskodtak is az este folyamán – tette hozzá.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.