Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Április 21. 12:13, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Cirkusz Világnapja Mosonmagyaróváron

Cirkusz Világnapja Mosonmagyaróváron

Az Fővárosi Nagycirkusz utazó társulata idén április 15. és 19. között látogatott el városunkba.

Mivel a Cirkusz Világnapja 18-án, szombaton volt, a mosonmagyaróvári cirkuszrajongó közönség egy látványos és színes műsorral ünnepelhetett - Richter Flóriánnal és 60 tagú társulatával. A monte-carlói Arany díjjal kitüntetett cirkuszigazgató ismét fergeteges műsort hozott, mellyel elkápráztatott kicsiket és nagyokat.
Felléptek Richter Flórián gyermekei; Richter Kevin és Angelina egy fantasztikus lovas akrobata produkcióval, továbbá Redy Monticcio öt félelmetes bengáli tigrissel, a Baross Imre Artista Iskola végzős növendékei, a Four Pantheras, a híres Alexander csoport akrobatái és a Bungeeing Girls egy csodálatos légtornász számmal. De természetesen láthattuk a mosonmagyaróvári közönség számára már ismert Szandrát, a világhírű, idomított indiai elefántot és a lengyelországi Zalewski Cirkuszfesztivál aranydíjas bohócát, az olasz Christian Folcot is a porondon.
Sok nevetésben, izgalomban és remek szórakozásban volt része, annak aki ellátogatott az Itatónál állomásozó Társulat valamelyik előadására.

A cirkusz világa sok-sok olyan érdekességet nyújt, mellyel máshol nem találkozhatunk; láthatjuk vadállat és ember egymás kölcsönös tiszteletén alapuló kapcsolatát, emberfeletti összpontosítást és erőt, mely lehetővé teszi az egyedülálló produkciók bemutatását, kitartást, ami ahhoz kell, hogy egy-egy számra hónapokig készüljenek a művészek és rengeteg ember összehangolt munkáját, mely elengedhetetlen a színvonalas és balesetmentes előadáshoz.
A Fővárosi Nagycirkusz utazó társulatának nem titkolt célja a cirkusz megismertetése, megszerettetése a vidéki közönséggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest