Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 15. 03:35, péntek | PR

Construma Újdonság: Díjat nyert az Ablakcentrum Energia+ ablakrendszere

Construma Újdonság: Díjat nyert az Ablakcentrum Energia+ ablakrendszere

A Kisalföldi Presztízs Díjas vállalkozások az évek múltával is hallatnak magukról. A régió elismert gazdasági díját eddig két alkalommal is elnyerő győri Ablakcentrum Kft. ezúttal a CONSTRUMA 2011 - 30. Nemzetközi építőipari szakkiá

A vállalkozás legújabb fejlesztése 2010-ben az ötödik Magyar Termék Nagydíjat jelentette az Ablakcentrum számára, és egyben Magyar Termék Klímabarát Nívódíj elismerésben részesült, idén tavasszal elnyerte a Kiváló Építési Termék minősítést, most pedig a korábbi Construma nagydíjat felváltó Construma Újdonság Díjat szerezte meg a győri vállalkozásnak.

A többszörös díjnyertes Ablakcentrum Energia+ Ablakrendszer technikai jellemzői alapján ma csúcsminőségnek számít Európában. Nemcsak napjaink legszigorúbb műszaki feltételeinek felel meg, hanem több évvel meghaladva azokat, a passzívházak építési követelményeinek is eleget tesz. Mindemellett ároptimalizált, széles felhasználási lehetőséget biztosító rendszer.

- Az Európai Unió elvárásainak megfelelően csökkenteni kell az épületek fűtésére felhasznált energiát, ezért a nyílászárók gyártása során a mind jobb hőátbocsátási tényező elérése lett a cél. Az építkezések során egyre nagyobb az igény az energiatakarékos épületek iránt. Az elmúlt években az ablakgyártó cégek egyre inkább tökéletesíteni próbálták a hőszigeteléssel, valamint a jól szigetelő épületburkolatok kialakításával kapcsolatos koncepcióikat. Ehhez az igényhez igazodunk mi is, mint mindig, most is élenjárunk a fejlesztésben – mondta el Prohászka Rajmund, az ötszörös Magyar Termék Nagydíjas Ablakcentrum ügyvezetője.

Az Ablakcentrum Energia+ Ablakrendszer kifejlesztése során a cég munkatársai olyan megoldást találtak, amelynek köszönhetően az új, 88 milliméteres beépítési mélységű, 6 kamrás szerkezet ára kimagaslóan jó tulajdonságai ellenére alig tér el a korábbi modell, a 70 milliméteres beépítési mélységű Ablakcentrum Classic árától. Pedig az Energia+ modell hőszigetelő képessége kétrétegű üveggel 20 százalékkal, háromrétegű üveggel pedig csaknem 40 százalékkal jobb, mint a korábbi legjobb Ablakcentrum ablaké. Egy gyenge minőségű hagyományos ablakhoz képest pedig ablak négyzetméterenként akár 70 liter tüzelőolajnak megfelelő fűtési energia megtakarítását teszi lehetővé a Construma Újdonság Díjat elnyerő ablak.

- Az elmúlt több mint két évben a gazdasági válság és az energiaár emelkedése fokozottan előtérbe helyezte az egyre jobb minőségi és hőtechnikai paraméterekkel rendelkező termékeket. A hazai nyílászáró forgalom és megrendelés is, mint minden termék az építőiparban, érezhetően megtorpant és némileg visszaesett. Napjainkban nem az új házak, lakások építése, hanem a felújítások felé tolódott el a piaci igény – fejtette ki Prohászka Rajmund. – Az Ablakcentrum a magyarországi panelprogram aktív résztvevőjeként 2001 és 2010 közt mintegy 17000 panellakás energetikai felújítását végezte el. Ennek során munkatársaink segítséget nyújtottak a pályázatok elkészítésében és a finanszírozás, a banki hitelek megoldásában, az új nyílászárók beépítését pedig a cég magasan képzett szakemberei végzik.

Az Ablakcentrum Kft. az energetikai épület-felújítások mellett számít az egyéni lakossági megrendelőkre is. Állami támogatással, vagy éppen támogatás nélkül, az otthonok nyílászáróinak magas hőszigetelő képességű, megbízható és időtálló termékekre cserélése és az otthonok energetikai felújítása lehet az egyetlen lehetséges mód, amellyel védekezhetünk a drasztikusan emelkedő energiaárak ellen és egyben növelhetjük ingatlanunk értékét is – vallják az Ablakcentrum szakértői, akik szakmai tanácsokkal, tervezéssel és kedvező fizetési konstrukciókkal várnak minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.